President Macron wil blockchains gebruiken voor de landbouw in Europa

President Macron wil blockchain gebruiken voor Europese landbouw

8

Emmanuel Macron, de president van Frankrijk, pleit voor het gebruik van blockchain-technologie voor de landbouwindustrie in Europa tijdens de International Agriculture Fair in Parijs op 23 februari.

De Franse president wil dat Europa de concurrentie aangaat met grootmachten in de landbouwindustrie als de Verenigde Staten, China en Rusland. Macron beschrijft op de beurs een aantal strategieën die moeten helpen bij het aangaan van deze concurrentie.

De president noemt innovatie in technologie als een van de strategieën en heeft het voornamelijk over blockchain-technologie. Blockchain-technologie kan transparantie brengen naar de toeleveringsketen van landbouwproducten.

De gehele supply chain in de landbouwsector kan dan gemakkelijk gemonitord worden, wat alle betrokken partijen ten goede moet komen. President Macron zegt hier het volgende over:

Laten we dit doen in Europa, de avant-garde van landbouwtechnologie. Door tools te ontwikkelen die elk product kunnen volgen, van de productie van grondstoffen tot de verpakking en verwerking. De innovatie is er en het moet gebruikt worden in de agrarische wereld.

Verdere details over hoe de blockchain-technologie precies geïmplementeerd zou moeten worden werden niet duidelijk in de speech.

Vorig jaar kondigde de Franse regering aan dat het van plan is om $700 miljoen te investeren in de ontwikkeling van blockchain-technologie en artificial intelligence (AI).

In december kondigde het Franse Lagerhuis aan dat het de belasting op cryptocurrencies wil verlagen.

In september kondigde Bruno Le Maire, de Franse minister van Financien, aan dat een wetsvoorstel voor een regelgevend kader met betrekking tot initial coin offerings (ICO’s) door het parlement is aangenomen.

Frankrijk loopt voor op andere Europese landen als Nederland als het gaat om crypto- en ICO-regelgeving.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

9/10

€11.169,40 Kopen
Litebit

8.9/10

€11.358,10 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€11.025,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€11.142,30 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€11.484,20 Kopen
Bitrush

6.4/10

€11.442,10 Kopen
Laatste nieuws