Kevin Schijven Kevin Schijven
08/04/2019 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2019 14:30

G20 komt in juni bijeen om cryptocurrency regelgeving op te zetten

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Europese G20 leiders willen urgente regulatie voor crypto platformen

Foto: Maxx-Studio/Shutterstock

Landen van de G20 komen op 8 en 9 juni in Fukuoka, Japan bijeen om internationale regelgeving omtrent cryptocurrency te bespreken, dat meldt de lokale nieuwsbron Kyodo op 4 april.
Ministers van Financiën en toezichthouders van centrale banken uit de G20-lidstaten willen tijdens de topontmoeting een regelgevend raamwerk opzetten omtrent cryptocurrency om witwaspraktijken en financiering van terrorisme te bestrijden.
Volgens de nieuwsbron wordt er verwacht dat de lidstaten een overeenkomst tijdens de topontmoeting zullen formuleren over nieuwe regelgeving. Tevens wordt er verwacht dat er strengere identificatieregels op worden gezet om de anonimiteit in de cryptohandel tegen te gaan.
Een aanvullend doel zou het geven van een tegengeluid zijn als het gaat om het ontwijken van opgelegde internationale sancties met behulp van cryptocurrency, wat voornamelijk betrekking heeft op Noord-Korea:

De virtuele valuta heeft een hoge mate van anonimiteit en er bestaat een vermoeden dat Noord-Korea het [cryptocurrency] steelt via cyberaanvallen en het gebruikt voor financiering. Hoewel verwacht wordt dat de G20 Noord-Korea niet expliciet zal noemen, is het ook bedoeld om te voorkomen dat Noord-Korea ontsnapt aan economische sancties.

Aldus het nieuwsbericht. De G20 is een internationaal forum voor wereldleiders en bankieren van de 20 grootste economieën ter wereld. Zij gaven vorig jaar december al aan dat zij internationale regelgeving voor cryptocurrencies willen invoeren.
Topambtenaren uit Zuid-Korea gaven vorige week aan dat zij van plan zijn om de regelgeving omtrent cryptocurrency in het land te heroverwegen. Het land hanteert momenteel een verbod op initial coin offerings (ICO’s).
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David vanochtend gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie