Zuid-Korea overweegt het herzien van de cryptocurrency regelgeving

Zuid-Korea overweegt herziening cryptocurrency regelgeving

De Zuid-Koreaanse overheid zegt dat het overweegt om de regelgeving omtrent cryptocurrency te herzien, dat meldt de lokale nieuwsbron ZDNet Korea op 4 april.

Topambtenaren uit Zuid-Korea spraken op 4 april tijdens Deconomy, een crypto-gerelateerde conferentie in Seoul. De ambtenaren gaven aan dat het land de regelgeving omtrent cryptocurrencies wil herzien om zo de groei van de markt te faciliteren.

Verder benadrukken de ambtenaren het belang van goede communicatie in de markt. Ze geven aan een ruimte te willen creëren waarin de industrie, de instituties en de overheid samen kunnen komen om de juiste richtlijnen op te zetten.

Advertentie

Song Hee-kyong, co-president van de “4th Industry Forum of the National Assembly,” zegt het volgende:

“De overheid heeft de virtuele valuta verkeerd begrepen en heeft geprobeerd het aan fiat-valutanormen te laten voldoen, dus er zijn verschillende problemen. De industrie staat niet stil en wacht niet op de regelgeving van toezichthouders […]”

Toch geven de ambtenaren aan dat zij een conservatieve benadering zullen blijven hanteren en met de benodigde voorzichtigheid zullen handelen om haar burgers te beschermen.

Zuid-Korea verbood initial coin offerings (ICO’s) in september 2017 vanwege zorgen over fraude, marktmanipulatie en volatiliteit. Begin februari gaf de Zuid-Koreaanse financiële toezichthouder, de Financial Services Commission (FSC), aan dat ze voorlopig het verbod niet zal opheffen.

Changpeng Zhao, CEO van cryptocurrency-exchange Binance, was tevens aanwezig op de Deconomy conferentie. Hij deed er gisteren een aantal grote aankondigingen omtrent zijn exchange.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.897,50 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.918,20 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.968,90 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€16.151,50 Kopen
Laatste nieuws