Kevin Schijven Kevin Schijven
02/02/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2019 10:45

Zuid-Korea neemt nieuw besluit omtrent regelgeving ICO's

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Zuid-Korea wil ineffectief ICO verbod voor crypto opheffen

De Zuid-Koreaanse financiële toezichthouder, de Financial Services Commission (FSC), zal voorlopig niet het verbod op initial coin offerings (ICO’s) opheffen, zo meldt een persbericht op 30 januari.
Het besluit van de FSC komt na een onderzoek uitgevoerd door de Financial Supervisory Service (FSS) dat een enquête had gestuurd naar 22 lokale bedrijven die ICO’s in het buitenland hielden, waarvan 13 bedrijven de enquête hebben beantwoord.
Uit het onderzoek werden twee conclusies getrokken: de bedrijven waren geregistreerd in Singapore om het verbod te mijden en sommige projecten zouden cruciale informatie, als financiële gegevens, achter de hand houden of zelfs vervalste gegevens met investeerders gedeeld hebben.

Er ontbrak belangrijke investeringsinformatie, zoals bedrijfsintroductie, bedrijfsplannen en financiële overzichten. Er ontbrak voornamelijk informatie omtrent hoe die fondsen werden gebruikt en de meesten van hen weigerden het verzoek van de financiële autoriteiten te beantwoorden.

Aldus een verklaring van de toezichthouder. Het secretariaat van de Zuid-Koreaanse premier zegt in een andere verklaring:

We zullen voorzichtig blijven met het systematiseren van ICO’s. Als we richtlijnen voorstellen, kan het worden geïnterpreteerd als een goedkeuring van ICO’s, terwijl het een riskante investeringsoptie is.

Zuid-Korea verbood ICO’s in september 2017 en noemde toen de volatiliteit en de risico op marktmanipulatie als de voornaamste redenen om het publiek ervan te weerhouden cryptocurrencies te kopen.
ICO’s hebben in 2018 een slecht jaar gehad vanwege de aanhoudende bearmarkt. Een groot deel van de tokens zijn momenteel minder waard dan hun oorspronkelijke ICO-prijs.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie