Kevin Schijven Kevin Schijven
03/12/2018 17:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/12/2018 17:45

G20-landen willen cryptocurrency reguleren en belasten

Nieuws
G20_landen_willen_cryptocurrency_reguleren_en_belsaten

Foto: Maxx-Studio/Shutterstock

Landen van de G20 willen internationale regelgeving en belasting voor cryptocurrencies invoeren, zo meldt de Japanse nieuwsbron Jiji op 2 december.
Het doel van de nieuwe regelgeving is het tegengaan van witwaspraktijken en financiering van terrorisme. Tevens is het voor de meeste landen met de huidige internationale wetgeving vrijwel onmogelijk om belasting te innen bij bedrijven die buiten de landsgrenzen zijn gelokaliseerd.
De G20 is een internationaal forum voor wereldleiders en bankieren van de 20 grootste economieën ter wereld. Samen representeren de landen zo’n 85% van de wereldeconomie. Leden van de G20 kwamen afgelopen weekend in Buenos Aires, Argentinië bijeen om een wetsvoorstel in te dienen voor de volgende topontmoeting. De volgende ontmoeting staat gepland in juni 2019 in Osaka, Japan. Het plan is om de nieuwe wet in 2020 in te laten gaan.
Verder is het plan is om de nieuwe wet af te stemmen op de regelgeving van de Financial Action Task Force (FATF). De FATF, ook bekend onder de Franse naam Groupe d’Action Financière, werd in 1989 opgericht door de G7 om een regelgevend kader te ontwikkelen ter bestrijding van witwaspraktijken. In 2001 werd deze uitgebreid om ook de financiering van terrorisme tegen te gaan.

We zullen nieuwe risico’s en kwetsbaarheden in het financiële systeem blijven volgen en, indien nodig, aanpakken; en door middel van voortgezette samenwerking op het gebied van regelgeving en toezicht, fragmentatie aanpakken. We kijken uit naar verdere vooruitgang in het bereiken van veerkrachtige niet-bancaire financiële intermediatie. We zullen onze inspanningen opvoeren om ervoor te zorgen dat de potentiële voordelen van technologie in de financiële sector kunnen worden gerealiseerd waarbij de risico’s worden beperkt. We zullen cryptocurrency reguleren ter bestrijding van witwaspraktijken en het tegengaan van de financiering van terrorisme in overeenstemming met de FATF-normen, en we zullen indien nodig andere acties overwegen.

Een aantal G20-lidstaten verklaarde van de zomer al aan het werk te zijn met bovengenoemde regelgeving. Zuid-Korea, dat een verbod op initial coin offerings (ICO) hanteert, gaf in juli aan te overwegen regelgeving te versoepelen, afhankelijk van wat de G20 beslist, om zo uniforme regels te formuleren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Advertentie