Kevin Schijven Kevin Schijven
03/12/2018 17:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/12/2018 17:45

G20-landen willen cryptocurrency reguleren en belasten

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
G20_landen_willen_cryptocurrency_reguleren_en_belsaten

Foto: Maxx-Studio/Shutterstock

Landen van de G20 willen internationale regelgeving en belasting voor cryptocurrencies invoeren, zo meldt de Japanse nieuwsbron Jiji op 2 december.
Het doel van de nieuwe regelgeving is het tegengaan van witwaspraktijken en financiering van terrorisme. Tevens is het voor de meeste landen met de huidige internationale wetgeving vrijwel onmogelijk om belasting te innen bij bedrijven die buiten de landsgrenzen zijn gelokaliseerd.
De G20 is een internationaal forum voor wereldleiders en bankieren van de 20 grootste economieën ter wereld. Samen representeren de landen zo’n 85% van de wereldeconomie. Leden van de G20 kwamen afgelopen weekend in Buenos Aires, Argentinië bijeen om een wetsvoorstel in te dienen voor de volgende topontmoeting. De volgende ontmoeting staat gepland in juni 2019 in Osaka, Japan. Het plan is om de nieuwe wet in 2020 in te laten gaan.
Verder is het plan is om de nieuwe wet af te stemmen op de regelgeving van de Financial Action Task Force (FATF). De FATF, ook bekend onder de Franse naam Groupe d’Action Financière, werd in 1989 opgericht door de G7 om een regelgevend kader te ontwikkelen ter bestrijding van witwaspraktijken. In 2001 werd deze uitgebreid om ook de financiering van terrorisme tegen te gaan.

We zullen nieuwe risico’s en kwetsbaarheden in het financiële systeem blijven volgen en, indien nodig, aanpakken; en door middel van voortgezette samenwerking op het gebied van regelgeving en toezicht, fragmentatie aanpakken. We kijken uit naar verdere vooruitgang in het bereiken van veerkrachtige niet-bancaire financiële intermediatie. We zullen onze inspanningen opvoeren om ervoor te zorgen dat de potentiële voordelen van technologie in de financiële sector kunnen worden gerealiseerd waarbij de risico’s worden beperkt. We zullen cryptocurrency reguleren ter bestrijding van witwaspraktijken en het tegengaan van de financiering van terrorisme in overeenstemming met de FATF-normen, en we zullen indien nodig andere acties overwegen.

Een aantal G20-lidstaten verklaarde van de zomer al aan het werk te zijn met bovengenoemde regelgeving. Zuid-Korea, dat een verbod op initial coin offerings (ICO) hanteert, gaf in juli aan te overwegen regelgeving te versoepelen, afhankelijk van wat de G20 beslist, om zo uniforme regels te formuleren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie