Home Nieuws Overheid en regulatie Zuid-Korea gaat regelgeving omtrent crypto versoepelen in samenwerking met G20

Zuid-Korea gaat regelgeving omtrent crypto versoepelen in samenwerking met G20

- Advertentie -

Zuid-Korea, een land dat momenteel een verbod op ICO’s heeft, is van plan de restricties omtrent cryptocurrencies te versoepelen op basis van inspanningen van de G20 om uniforme regels te formuleren. Dit rapporteert The Korea Times. De G20-bijeenkomst heeft een deadline in juli vastgelegd om met uniforme regelgeving op de proppen te komen.

De recente aankondiging van Zuid-Korea maakt deel uit van een algehele versoepeling van regelgeving voor cryptocurrencies, nu er meer inzicht is en kennis bestaat betreffende de digitale activa.

Focus op KYC/AML

Een Zuid-Koreaanse functionaris van de Financial Services Commission (FSC) vertelde dat de regelgevende instantie niet tegen cryptocurrencies is en beleidsherzieningen heeft doorgevoerd om witwaspraktijken en andere aan blockchain gerelateerde illegale praktijken aan te pakken.

Volgens een ander officiële vertegenwoordiger vereist Zuid-Korea internationale samenwerkingen. Dezelfde bron meldde verder het een uitdaging vormt om uniforme regels op te stellen vanwege het grote aantal onderzoeken dat loopt binnen overheidsinstanties.

De overheid overwoog eerder cryptocurrencies te beschouwen als “niet-financiële producten” vanwege het speculatieve karakter.

Verandering in regelgeving

In mei zei Yoon Suk-heun, die onlangs werd benoemd om de Financial Supervisory Services (FSS) te gaan leiden, dat hij zou overwegen om regelgeving omtrent cryptocurrencies te herzien. Waar de FSC inspecties uitvoert, onderzoekt en houdt de FSS toezicht op financiële instanties die onder bewind staan van de FSC.

Yoon Suk-heun zei toentertijd dat de FSS met de FSC zou samenwerken wanneer de inspectie van een financieel instituut en regelgeving verschillende invalshoeken vergt.

Een ambtenaar van het ministerie van Handel zei dat een “geleidelijke verschuiving” in het denken van de overheid over cryptocurrencies nodig is, hoewel het onwaarschijnlijk is dat er een grote verandering gaat plaatsvinden in het te voeren beleid. Het land zou volgens de ambtenaar meer nadruk moeten leggen op blockchain-technologie wanneer er meer inzicht is in de “mogelijke keerzijde” van cryptocurrency-handel.

Het einde van de ICO ban?

De nationale vergadering van Zuid-Korea heeft geleid tot de presentatie van een plan waarin binnenlandse ICO’s worden getolereerd. Hong Eui-rak, een vertegenwoordiger van de heersende Democratische Partij van het land, zei dat wetgevers een wet aan het ontwikkelen zijn om het huidige ICO-verbod op te heffen.

Volgens de handelsfunctionaris onderhandelt het ministerie van Strategie en Financiën nog steeds met de nationale belastingdienst over een belastingplan voor cryptocurrencies, hoewel het plan een deadline van juni heeft gemist.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.122,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.148,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.162,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.227,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.403,70 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...