Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
10/09/2022 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/09/2022 11:00

Nieuwe minister wil Verenigd Koninkrijk hét crypto land maken

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Britten stemmen voor om crypto als financieel instrument te erkennen

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Het Verenigd Koninkrijk is al vaker in het crypto nieuws voorbij gekomen, zo sprak de Britse overheid onlangs nog met grote crypto bedrijven. Het Verenigd Koninkrijk wil nu “het land bij uitstek worden voor wie wil creëren, innoveren en bouwen in de crypto sector”, zei minister van Financiën Richard Fuller woensdag in het eerste crypto debat in Westminster.

Richard Fuller, Economic Secretary to the Treasury, zei dat de regering wil dat het Verenigd Koninkrijk de “dominante wereldwijde hub voor crypto-technologieën” wordt.

Voorzitter SEC steekt de draak met crypto-fanaten
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Crypto-voorstander als premier

Op dinsdag werd Liz Truss officieel de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk, hiermee verving zij Boris Johnson. Fuller was al minister van Economische Zaken. Hij werd in die functie aangesteld nadat John Glen ontslag had genomen op 8 juli. In april verklaarde Glen, samen met toenmalig minister van Financiën Rishi Sunak, die begin juli ook aftrad, hun intentie om van het Verenigd Koninkrijk een crypto hub te maken.

“Naarmate crypto-technologieën belangrijker worden, zoekt de regering van het Verenigd Koninkrijk naar manieren om een wereldwijd concurrentievoordeel voor het Verenigd Koninkrijk te bereiken,” zei Fuller.

De economisch secretaris voegde daaraan toe:

“We willen het land bij uitstek worden voor degenen die willen creëren, innoveren en bouwen in de crypto-ruimte […] Door van dit land een gastvrije plek te maken voor crypto-technologieën, kunnen we investeringen aantrekken, nieuwe banen genereren, profiteren van belastinginkomsten, een golf van baanbrekende nieuwe producten en diensten creëren, en de huidige positie van de Britse financiële dienstverlening overbruggen naar een nieuw tijdperk.”

Alexander Stafford, een lid van het Parlement voor Rother Valley, zei dat “Groot-Brittannië al wereldberoemd is als het kloppende hart van financiën, bankieren en markten, dus het is niet meer dan natuurlijk voor crypto om op dezelfde manier naar Groot-Brittannië te kijken als zijn thuis.”

“Crypto is echt een kans voor iedereen, van Truro tot Thurcroft en Rother Valley, en helemaal tot in Schotland en Noord-Ierland. Als we eerst de problemen met onderwijs en regelgeving oplossen, geloof ik dat we hier in het Verenigd Koninkrijk een bloeiende industrie zullen hebben.”

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie