Simon Bosch Simon Bosch
19/07/2022 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:32

Overheid VK praat met top van crypto bedrijven

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Britse toezichthouder zoekt hulp vanuit de crypto sector

Foto: Thaninee Chuensomchit/Shutterstock

Veel overheden zijn geen groot fan van cryptocurrencies, maar ze zien wel in dat sommige tokens zeer nuttig zijn. Echter heeft de forse crash van de afgelopen maanden ook duidelijk gemaakt dat er heldere regels nodig zijn in deze sector. In het eerste kwartaal van 2022 heeft daarom het Verenigd Koninkrijk een groot aantal gesprekken gevoerd met topmensen uit de crypto-industrie, waarschijnlijk over regelgeving.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Overheid praat met crypto-bedrijven

Een logboek van meetings met Britse ministers, gepubliceerd op de website van de Britse overheid, toont een enorme lijst met gesprekken met de financiële industrie, waaronder crypto. De Britse staatssecretaris van Economische Zaken John Glen voerde verschillende gesprekken met grote instituten, zoals Blackrock, Fidelity en vrijwel elke grote investeringsbank. Maar ook verschillende crypto-bedrijven en hun topmensen kwamen op bezoek.

Zo sprak Glen met Circle, die onder andere de populaire USDC stablecoin uitgeeft. Ook grote crypto-bedrijven als Binance, Paxos en Coinbase kwamen aan de beurt. Met de clouddienstenprovider Epos Now ging het ook over crypto, en hetzelfde geldt voor de durfkapitaalfondsen Entrepreneur First, Andreessen Horowitz (a16z) en Kingsway Capital. Ook sprak Glen met Goldman Sachs, de grote Amerikaanse investeringsbank neemt crypto steeds serieuzer.

Je zou kunnen speculeren dat de crypto-martk in een grote bubble (zeepbel) zit en deze pas eindigt zodra centrale banken als de Federal Reserve stoppen met het verhogen van de rentetarieven. Ze verhogen deze rentes om de stijgende inflatie te drukken. In deze onzekere macro-economische situatie worden crypto vaak als risicvol gezien.

Het Verenigd Koninkrijk lijkt wat wispelterug te zijn over crypto. De Bank of England, de centrale bank van het land, haalde al vaker uit naar crypto, maar werkt dan ook een een zogenaamde central bank digital currency (CBDC). Daartegenover verklaarde onlangs de Britse minister van Financiën, Rishi Sunak, dat hij van het land een ‘wereldwijde crypto hub’ wil maken. Ook werkt het land aan stablecoin regelgeving na de Terra (LUNA) crash.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie