Thom Derks Thom Derks
27/10/2022 17:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2022 17:10

Noorwegen opent belastingkantoor in de Metaverse van Decentraland

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Noorwegen opent belastingkantoor in de Metaverse van Decentraland

Foto: Diego Thomazini/Shutterstock

De Noorse overheid ziet duidelijk toekomst in Web3 en de metaverse, want het heeft een belastingkantoor geopend in het populaire Decentraland (MANA). Tijdens de Nokios conferentie van woensdag in Brønnøysund kondigde de nationale belastingautoriteit aan dat het samen met consultancy-kantoor Ernst and Young (EY) een filiaal heeft geopend in de metaverse van Decentraland.

Worldcoin app haalt 10 miljoen gebruikers, Keniaan koopt 13 geiten van airdrop
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Wat is de bedoeling van dit metaverse plan?

Het doel van het kantoor in de metaverse is om ook het jongere publiek te bereiken en mensen met een tech-focus aan te spreken. Magnus Jones, de Noorse hoofd van de blockchain afdeling van EY, schrijft in een Linkedin post op dinsdag dat hij hoopt dat de samenwerking met de Noorse overheid helpt om het kennisniveau over belastingzaken binnen de techwereld te vergroten.

Met name de belastingtechnische implicaties van handelingen in de decentralized finance (DeFi) en non-fungible token (NFT) wereld zijn voor veel mensen nog onduidelijk. Beide partijen hopen met het belastingkantoor in Decentraland hier verandering in te brengen.

Daarnaast is de Noorse overheid bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden van Web3 dienstverlening als decentralized autonomous organizations (DAOs), wallets, smart contracts en nog veel meer. “Mijn complimenten aan de Noorse autoriteiten, die hiermee zekerheid willen bieden binnen een zeer complex en nieuw landschap”, aldus Jones.

Advertentie

Noorwegen doet veel meer met crypto

Buiten de metaverse is Noorwegen ook actief binnen de crypto-wereld. Zo kondigde het in juni aan dat het Arbitrum, een tweede laag oplossing voor Ethereum, wil gebruiken om een captables-platform te bouwen voor niet-beursgenoteerde bedrijven. Verder zijn de Noorse, Israëlische en de Zweedse overheid een samenwerking gestart met de Bank for International Settlements om de mogelijkheden van een CBDC voor internationale betalingen te introduceren.

Bij Arbitrum zijn ze, getuige de bovenstaande tweet, in ieder geval heel blij om te zien dat Arbitrum het voor de wereld mogelijk maakt om van de veiligheid van Ethereum (ETH) te profiteren. Het is zeker gaaf om te zien dat een serieuze overheid als die van Noorwegen veel potentie in de sector ziet en niet bang is om te investeren en gewaagde nieuwe projecten te starten.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie