Kevin Schijven Kevin Schijven
26/11/2019 07:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2019 07:00

Professionele pokerspeler bekent dat hij $22 miljoen heeft gestolen om met crypto te gokken

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Professionele pokerspeler bekent dat hij $22 miljoen heeft gestolen om met crypto te gokken

Een professionele pokerspeler heeft zich schuldig gemaakt aan verduistering van $22 miljoen, waarvan het grootste deel naar cryptocurrency-rekeningen ging. Dat kondigt de openbaar aanklager van de staat Californië aan op 22 november.
Dennis Blieden uit Santa Monica was de voormalig vicepresident van boekhouding en financiën bij het digitale marketingbedrijf StyleHaul. Hij heeft tussen oktober 2015 en maart 2019 $22 miljoen gestolen van het bedrijf door het geld stiekem over te maken naar zijn persoonlijke bankrekening.
$8.473.734 ging naar cryptocurrency-accounts van Blieden, $1.204.000 werd gebruikt om cheques uit te schrijven aan pokerspelers en $1.134.956 werd gebruikt als aflossing van zijn kredietkaarten. Het is niet bekend om welke cryptocurrencies het gaat noch staat er in het document van de aanklager wat er met de rest van de miljoenen is gebeurd.
Blieden verborg zijn activiteiten door vervalste gegevens in de boekhouding in te voeren. Tevens had hij een fictieve huurovereenkomst opgesteld met een vervalste handtekening voor een woning in Mexico die zogenaamd gebruikt zou worden door het bedrijf voor zakelijke doeleinden.
Blieden heeft meerdere professionele pokertoernooien gewonnen, waaronder de World Poker Tour L.A. Poker Classic (WPT LAPC) waar hij $1 miljoen aan prijsgeld won. Volgens het document gokte hij ook regelmatig met de cryptocurrency die hij gekocht had met het gestolen geld.
Blieden werd in juli dit jaar opgepakt, na een onderzoek van de Federal Bureau of Investigation (FBI). Op 22 november heeft hij schuld bekend en op 20 maart krijgt hij te horen wat zijn straf zal worden. Dat kan oplopen tot een maximum van 22 jaar in een federale gevangenis.
Crypto-nieuwssite The Block, die als eerste melding deed van het bovenstaande verhaal, wordt wellicht zelf aangeklaagd. De website deed onlangs melding van een politie-inval bij cryptocurrency-exchange Binance in Shanghai. Binance ontkent de inval en zegt dat het zelfs geen kantoor in Shanghai heeft. Kort daarna kondigde de CEO, Changpeng Zhao, aan dat de exchange de website zal aanklagen.
Een paar weken geleden kwam naar buiten dat er $450 miljoen aan gestolen cryptocurrencies werd overhandigd aan de Russische inlichtingendienst in een verhaal dat rechtstreeks uit een spionagefilm lijkt te komen.
Onlangs beschuldigde Ryan Selkis, CEO en oprichter van Messari, Ripple van belastingontduiking middels RippleWorks. Chris Larsen, medeoprichter van Ripple, ontkent de beschuldiging.
Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie