Home Nieuws Wallets en Exchanges Binance gaat The Block aanklagen na "FUD-artikel" over politie-inval

Binance gaat The Block aanklagen na “FUD-artikel” over politie-inval

- Advertentie -

The Block, een crypto-nieuwswebsite, schreef op 21 november dat de Chinese politie een inval zou hebben gedaan in een kantoor van cryptocurrency-exchange Binance in Shanghai. Op het artikel kwamen veel negatieve reacties. Nu zou het bestuur van Binance overwegen de website aan te klagen, blijkt uit een tweet van Changpang Zhao, de CEO van Binance.

Volgens The Block zou het kantoor zijn binnengevallen en ontruimd. In het kantoor werkten volgens anonieme bronnen zo’n 100 werknemers. De nieuwswebsite baseert de informatie op anonieme bronnen en foto’s. Zhao stelt echter dat Binance helemaal geen kantoor heeft in Shanghai en noemt het nieuws dan ook “pure FUD.”

Op Twitter barstte dan ook hevige discussies los, zowel ter steun van Zhao als The Block. Zhao meldde in reactie op de vraag of Binance overweegt de nieuwswebsite aan te klagen het volgende:

We zullen ze aanklagen.

Op welke grond Binance The Block wil gaan aanklagen is niet bekend, maar waarschijnlijk zal dit op grond van smaad zijn. Volgens de exchange is het artikel namelijk gebaseerd op leugens en zou het bedoeld zijn om het bedrijf zwart te maken. Dit zou vaker gebeuren in China volgens Zhao.

The Block zelf heeft in een nieuw artikel getracht de situatie te verduidelijken. Zo zou de getuigen een werknemer van Binance zijn, echter wil het de identiteit van deze persoon beschermen. Deze persoon zou al langere tijd een betrouwbare bron zijn voor The Block. Daarnaast toont de nieuwswebsite de foto’s van de kantoren in kwestie. Ten slotte is de titel van het originele artikel aangepast. Eerder sprak het over een “politie-inval”, nu is dat “een bezoek van de van politie.”

Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...