Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Crypto-exchange Binance ontkent politie-inval op kantoor in Shanghai

Op 21 november bracht The Block naar buiten dat de Chinese politie een inval zou hebben gepleegd op een kantoor van cryptocurrency-exchange Binance in Shanghai. Binance ontkent het voorval en zegt dat er niet eens een kantoor van Binance in Shanghai bestaat.

Meerdere anonieme bronnen zouden aan the Block gemeld hebben dat er zo’n 100 mensen werkten in het kantoor, waaronder een aantal topbestuurders als Changpeng Zhao zelf, de CEO van Binance. The Block meldt ook dat het zelfs foto’s gezien heeft van het kantoor.

- Advertentie -

Kort daarna kwam naar buiten dat het verhaal wellicht nep is. Binance ontkent de politie-inval en zegt dat het geen kantoor in Shanghai heeft. Een woordvoerder van Binance zegt op 21 november tegen Cointelegraph:

Het team van Binance is een wereldwijde beweging bestaande uit mensen die decentraal werken, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Binance heeft geen vaste kantoren in Shanghai of China, dus het slaat nergens op dat de politie een inval op een kantoor gedaan zou hebben en het gesloten zou hebben.

De woordvoerder zegt verder dat Binance de afgelopen tijd het doelwit is geweest van de Chinese media en dat er stijging te zien is in het aantal negatieve artikelen over de exchange in het land. Ook Changpeng Zhao, CEO van Binance, ontkent het voorval op Twitter:

Je kunt over de semantiek van een kantoor twisten, wie het heeft gehuurd, voor hoe lang, of het leeg is, enz. Maar je kunt niet twisten over de semantiek van een “politie-inval” die NIET is gebeurd. Zonder de neppe “politie-inval” is er geen artikel. Pure FUD!

Toch valt het nieuws van de politie-inval samen met een behoorlijke klap op de koersen in de crypto-markt. Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat de markt plotseling met $15 miljard in waarde is gedaald.

Bitcoin (BTC) daalde met zo’n 6% van ongeveer $8.000 naar $7,500 op het moment van schrijven. Of de twee ook daadwerkelijk met elkaar verbonden zijn is nog maar de vraag.

Binance kondigde gisteren nog aan dat het bedrijf de Indiase exchange WazirX heeft overgenomen waardoor binnenkort een miljard inwoners toegang zullen hebben tot het grote aanbod van altcoins op Binance.

Binance viel recentelijk uit een top 10 lijst van beste exchanges van CryptoCompare vanwege een datalek eerder deze zomer.

Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€7.962,62 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€7.972,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.019,21 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.031,22 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.035,75 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.075,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€7.962,62 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€7.972,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.019,21 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.031,22 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.035,75 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.075,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: Sideways en altcoin run?

Bitcoin is in de afgelopen weken flink gedaald, als we kijken naar het marktvolume. We zijn vanaf de week van 1 juni naar vorige...