Gijs Ooijen Gijs Ooijen
01/04/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2023 07:00

Ripple CEO: “SEC voorzitter gedraagt zich als een dictator”

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple a otras criptomonedas: fuera de EE.UU.

Foto: rafapress / Shutterstock.com

De CEO van Ripple heeft zich uitgesproken over de recente opmerkingen van de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, met betrekking tot de regulering van de markt voor cryptocurrencies. Garlinghouse roept Amerikaanse wetgevers op om de uitspraken van Gensler aan te pakken en te vertrouwen op de bestaande wetgeving in plaats van persoonlijke standpunten.

Waarom daalt ripple (XRP) zo hard vandaag?
Waarom daalt ripple (XRP) zo hard vandaag?

Ripple CEO niet blij met uitspraken Gary Gensler

Brad Garlinghouse, de CEO van crypto bedrijf Ripple, heeft er bij Amerikaanse wetgevers op aangedrongen de recente uitspraken van SEC-voorzitter Gary Gensler aan te pakken. Gensler suggereerde dat de bestaande wetgeving voor effecten toepasbaar zijn voor het reguleren van de markt voor cryptocurrencies.

De opmerkingen van Garlinghouse komen als reactie op Gensler’s mening dat de SEC kan bepalen welke cryptocurrencies als effecten moeten worden gezien en welke niet, en dat wetgeving niet nodig is. Na een hoorzitting van het House Appropriations Committee suggereerde het hoofd van de SEC dat de huidige wetgeving voldoende is, en dat deze simpelweg toegepast kan worden op crypto.

Hij voegde eraan toe dat, hoewel het Congres zou kunnen optreden om meer duidelijkheid te verschaffen, hij niet gelooft dat aanvullende wetten of regels nodig zijn. De Ripple CEO stelt dat dergelijke beslissingen gebaseerd moeten zijn op wetgeving en niet op het persoonlijke standpunt van de voorzitter van de partij die toezicht houdt op de markt.

In zijn tweet uitte Garlinghouse zijn bezorgdheid door te stellen dat het “onbegrijpelijk” is dat Gary Gensler beweert dat hij bepaalt wat een effect is en wat niet, in plaats van te vertrouwen op de wetgeving die dit soort dingen volgens hem zou moeten bepalen. Garlinghouse beschuldigde Gensler ervan zich te gedragen als een dictator, waarbij hij aangaf dat het gebrek aan duidelijke regelgeving er volgens hem voor zorgt dat onduidelijkheid kan dienen als een bron van macht voor de SEC.

Ripple zelf zit al meerdere jaren in een rechtszaak met de SEC over de vraag of XRP wel of geen effect is. Terwijl de rechtszaak voortduurt, blijft het debat over de juiste regelgeving voor cryptocurrencies onopgelost.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Mislukte hack bewijst kracht Cardano: analisten voorspellen ADA-rally
Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP ‘waardeloze hype’
Advertentie