Erik Juffermans Erik Juffermans
30/03/2023 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2023 12:15

SEC voorzitter Gary Gensler wil $2,4 miljard om crypto aan te pakken

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Voorzitter crypto waakhond SEC hoort maar $1 te verdienen: wetsvoorstel

Foto: AevanStock/Shutterstock

Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC), en tevens boeman van de crypto industrie, wil meer financiering voor zijn strijd tegen de crypto sector. Dit zei hij op 29 maart in zijn speech aan het House Appropriations Committee. 

Binance crisis: Crypto-topman vlucht naar Kenia, uitlevering dreigt
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

SEC wil meer geld voor crypto

Volgens Gensler heeft de SEC 2,4 miljard dollar extra nodig om de snelle ontwikkeling in de crypto sector bij te kunnen benen. 

“Snelle technologische ontwikkeling in financiële markten heeft geleid tot wangedrag in nieuwe en bestaande sectoren, en vooral in de crypto sector. Om dit aan te pakken zijn er nieuwe middelen en expertise nodig.

Aldus Gensler in zijn getuigenis. Met de financiële injectie kan de SEC 170 nieuwe banen creëren volgens Gensler. De meeste hiervan zouden actief zijn in de handhaving en de toezichtafdelingen. Vorig jaar steeg het budget van de SEC voor het eerst sinds 2016, maar als het aan Gensler ligt, is het nog steeds niet genoeg.

“We moeten de malafide partijen confronteren. Daarom is het logisch voor de SEC om mee te groeien met de expansie en de groeiende complexiteit van financiële markten.”

Gensler vergelijkt daarnaast de crypto sector met het Wilde Westen; een plek waar “crypto-investeerders hun welverdiende assets riskeren in zeer speculatieve assets.”

SEC voert de druk op

Sinds begin dit jaar is de houding van de SEC jegens de crypto sector een stuk agressiever geworden. Meerdere platformen werden al door de financiële waakhond in het vizier gehaald. Zo werd de crypto exchange Kraken gedwongen te stoppen met het aanbieden van staking diensten in de Verenigde Staten, en betaalde het een boete van 30 miljoen dollar.

Ook Binance stopte met het uitgeven van nieuwe BUSD stablecoins. Deze zouden namelijk volgens de SEC kwalificeren als ongeregistreerd product. Vorige week was Tron (TRX) van Justin Sun aan de beurt. Ook hierbij ging het om vermeende ongeregistreerde effecten.

Mocht de SEC gehoor krijgen, en de extra financiën ontvangen, dan zal de crypto sector voorlopig niet van de SEC en Gensler af zijn.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie