Roy van Krieken Roy van Krieken
20/11/2022 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2022 18:30

Rusland gaat mogelijk verkopen van crypto en mining legaliseren

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Rusland gaat mogelijk verkopen van crypto en mining legaliseren

Foto: Negro Elkha/Shutterstock

Een paar dagen geleden werd er in het Russische Lagerhuis een nieuw wetsvoorstel ingediend waarmee het verkopen van cryptocurrencies en het minen hiervan zou worden gelegaliseerd. Russische wetgevers verwachten dat het wetsvoorstel spoedig zal worden goedgekeurd.

Man mined een miljoen aan crypto met andermans stroom
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Russische crypto wet

Er wordt gesteld dat met deze nieuwe wet de crypto industrie in Rusland eindelijk legaal kan worden. Dat betekent ook dat er beter gehandhaafd kan worden op geldende regels die te maken hebben met het uitgeven van cryptocurrencies, dat vertelde wetgever Anatoly Aksakov aan lokale media.

“De aanneming van de wet zal deze activiteit in de juridische sfeer brengen, en het mogelijk maken een rechtshandhavingspraktijk te vormen voor kwesties die verband houden met de uitgifte en circulatie van digitale valuta’s”.

Aksakov verwacht dat daarnaast dat de wet zal worden aangenomen door het Lagerhuis, ook wel Doema genoemd. In december zal er nog uitvoerig worden gediscussieerd over de wet en volgens Aksakov zal het daarna op 1 februari van het volgende jaar officieel in werking treden. Andere bronnen verwachten zelfs dat de wet al eerder van kracht zal gaan.

Als de wet daadwerkelijk wordt aangenomen dan zal dit betekenen dat er een Russisch platform zal komen waar de verkoop van cryptocurrencies kan gaan plaatsvinden. Daarnaast zullen miners in Rusland ook gebruik kunnen gaan maken van buitenlandse platforms, hetgeen momenteel niet mogelijk is.

Crypto in Rusland

Nog geen jaar geleden wilde de Russische overheid niets weten van de crypto industrie. Echter, alles veranderde toen het land op 24 februari Oekraïne binnenviel en vervolgens werd overladen door sancties vanuit het Westen. Vanaf dat moment werd de Russische overheid ineens erg geïnteresseerd in de crypto industrie.

Zo was in september nog in het crypto nieuws te lezen dat Rusland cryptocurrencies ging gebruiken voor de internationale handel met China.  Het nieuwe wetsvoorstel is dus pas het laatste voorbeeld van het veranderende sentiment van Rusland jegens de wereld van crypto

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie