Emil Cantello Emil Cantello
01/02/2022 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2022 17:30

Rusland schat lokale crypto-markt op $200 miljard nu regulatie nadert

Nieuws
Una potencial fractura de la moneda entre el BRICS y el dólar

Foto: AlexLMX/Shutterstock

Russen bezitten meer dan 16,5 biljoen roebel ($214 miljard USD) aan cryptocurrencies. Dat blijkt uit een een schatting die het Kremlin en overheidsfunctionarissen gebruiken om een plan te maken om de industrie te reguleren.

Dat cijfer staat gelijk aan ongeveer 12% van de totale waarde van de wereldwijde holdings. Dit helpt te verklaren waarom de regering meer waarde ziet in het reguleren van de sector dan in het opleggen van een totaal verbod. De schatting werd vorige maand berekend door het analyseren van de IP-adressen van de grootste gebruikers op cryptocurrency-exchanges, zoals Binance.

Eigen crypto van PSG stijgt hard na overwinning op FC Barcelona

Bank van Rusland en regering in onenigheid over regulering markt

De statistieken bieden een momentopname van de cryptocurrency markt in ’s werelds op twee na grootste bitcoin mining sector. Echter dringen ambtenaren bij de centrale bank aan op een ingrijpend verbod op de lokale industrie, terwijl de regering een zachtere aanpak nastreeft.

Meer dan 17 miljoen Russen, ongeveer 12% van de totale bevolking, zijn bezitters van cryptomunten  volgens gegevens van TripleA, een crypto betalingsdienst uit Singapore.. 60% van de lokale crypto beleggers is tussen de 25 en 44 jaar oud, terwijl meer dan 500.000 lokale computerprogrammeurs in de industrie werken.

De schatting van 16,5 biljoen roebel zou eigenlijk aan de lage kant kunnen zijn, omdat sommige handelaren hun activiteiten verbergen door gebruik te maken van virtuele particuliere netwerken. Na de recente inzinking van bitcoin is de wereldwijde crypto markt momenteel ongeveer $1,75 USD biljoen waard, volgens CoinMarketCap.

Advertentie

Verbieden of reguleren?

Nu de regering en de Bank of Russia het oneens zijn over de toekomst van cryptocurrencies in Rusland, heeft president Vladimir Poetin de autoriteiten opgeroepen om een regelgevend compromis te vinden.

De centrale bank, die de jaarlijkse waarde van de handel in cryptocurrencies in Rusland op $5 USD miljard schat, wil dat het verhandelen ervan wordt stopgezet. Dit zou een bedreiging vormen voor het hele financiële systeem van Rusland.

De regering denkt ondertussen aan een reeks regels. Hieronder vallen: het beperken van de handel tot Russische banken, het vereenvoudigen van het proces van het blokkeren van buitenlandse crypto-beurssites en het geven van toegang aan niet-ingezetenen tot legitieme lokale beurzen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie