Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Russische doema neemt wet voor bitcoin, smart contracts en cryptocurrencies aan

De Russische doema, ook wel het Russische lagerhuis genoemd, heeft een nieuwe wet omtrent de ontwikkeling van de ‘digitale economie’ aangenomen. Dankzij het wetsvoorstel kan er nu een raamwerk worden ontwikkeld voor nieuwe wetgeving en regulering van onder andere cryptocurrencies en smart contracts.

De president van Rusland, Vladimir Putin, vroeg de doema om wetgeving te ontwikkelen om digitale activa te kunnen reguleren in het land. Het land erkende eerder al de grote ontwikkeling en impact van blockchain-technologie en cryptocurrency, en erkent de technologie nu dus ook middels de nieuwe wetgeving.

- Advertentie -

De “digital rights law” vormt volgens de voorzitter van de Russische doema, Vyacheslav Volodin, “de basis van de ontwikkeling van de digitale economie. Dit is een nieuw gebied voor onze rechten, en het is daarom belangrijk om de basisbegrippen te consolideren.”

Opvallend is dat cryptocurrencies, zoals bitcoin (BTC), niet als geld worden gezien, maar als digitale rechten. Digitale valuta zijn volgens de wet dan ook geen geldige vorm van betaling, alhoewel partijen zelf mogen beslissen of ze dergelijke valuta als betaling willen accepteren.

Naast cryptocurrencies worden ook smart contracts erkend in het wetsvoorstel. De Russische doema stelt dat de digitale rechten ook voor smart contracts, die een belangrijk onderdeel zijn van onder andere ethereum (ETH), gelden.

Door de opzet van een wettelijk kader kan Rusland uiteindelijk ook belasting gaan heffen op crypto-transacties. Het wil hiervoor wel eerst Know-Your-Customer (KYC) en Anti-Money-Laundering (AML)-reguleringen implementeren. De Russische autoriteiten maken zich namelijk al langere tijd zorgen over het gebruik van cryptocurrency in de context van terrorisme en het witwassen van geld.

Hoewel té strenge regulering de innovatie van blockchain-technologie kan remmen, is het een noodzakelijk aspect van de groei en uiteindelijke bredere acceptatie van de technologie. Met de nieuwe wet zal Rusland een belangrijk voorbeeld zijn voor de omringende landen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.030,83 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.030,83 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...