Home Nieuws Overheid en regulatie Advocaat: “Amerikaanse toezichthouders moeten ontwikkeling crypto stimuleren, niet remmen”

Advocaat: “Amerikaanse toezichthouders moeten ontwikkeling crypto stimuleren, niet remmen”

De status van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) is in veel gevallen nog onduidelijk in de Verenigde Staten. Voorstanders van innovatie zijn van mening dat de VS niet achterop mag raken in de crypto race, en dat toezichthouders de industrie daarom meer ruimte moeten geven.

Thomas W. Hodge, advocaat bij Brock & Scott PLLC en oprichter van Crypto and Policy, is van mening dat de VS technologische innovatie altijd heeft gestimuleerd in plaats van af te remmen. Ook met de ontwikkelingen op het gebied van cryptocurrency en blockchain mag de VS de innovatie niet remmen, aldus Hodge:

Tegenwoordig zien we veel nieuwe technologieën opkomen: kunstmatige intelligentie, autonome voertuigen en misschien wel het allerbelangrijkste, cryptocurrencies en blockchain-technologie, die de manier waarop we ons leven leiden zullen veranderen – van bankieren tot stemmen […] Simpel gezegd, de Verenigde Staten kunnen het zich niet veroorloven om hun plek als koploper in crypto te verliezen.

- Advertentie -

Hodge hoopt dat de Securities and Exchange Commission (SEC) haar standpunt ten opzichte van cryptocurrency dan ook snel zal veranderen. De SEC is de beurstoezichthouder in de VS en beslist bijvoorbeeld over de goedkeuring van Bitcoin-Exchange Traded Funds. Een dergelijke ETF zou naar verwachting een instroom van nieuw, institutioneel geld naar de crypto-markt veroorzaken, met groei en verdere ontwikkelingen tot gevolg. Tot nu toe heeft de toezichthouder alle Bitcoin-ETF-aanvragen echter afgekeurd.

Hester Peirce, commissaris bij de SEC, is als een van de weinigen binnen het agentschap positief over de technologie. De SEC is volgens haar de toezichthouder van een belangrijke industrie:

We reguleren een sector die een belangrijke poortwachter is voor vooruitgang en productiviteit in de rest van de economie.

Peirce pleit daarom ook voor regulering die beter op de cryptocurrency-industrie kan worden toegepast. Op dit moment beoordeelt de SEC twee Bitcoin-ETF’s, een van VanEck en een van Bitwise. We zullen pas eind 2019 en anders pas in 2020 gaan zien of Peirce de SEC heeft kunnen verleiden een meer crypto-vriendelijk pad te bewandelen.

Klik hier voor het laatste nieuws op Crypto Insiders omtrent ETF’s

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.118,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.151,75 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.156,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.170,76 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.395,61 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.