Kevin Schijven Kevin Schijven
05/08/2021 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2021 18:30

“SEC heeft helemaal geen autoriteit over crypto als bitcoin, ethereum en XRP, ze vallen onder de CFTC”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
SEC heeft helemaal geen autoriteit over crypto als bitcoin, ethereum en XRP, ze vallen onder de CFTC

Foto: Tada Images/Shutterstock

De afgelopen dagen vertelde Gary Gensler, de nieuwe voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), in meerdere interviews dat hij het toezicht op cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) wil uitbreiden.

Echter is Brian Quintenz, commissielid bij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), de andere grote Amerikaanse financiële toezichthouder, van mening dat crypto helemaal niet onder de jurisdictie van de SEC vallen.

“Voor alle duidelijkheid: de SEC heeft geen autoriteit over pure grondstoffen of hun handelsplatforms, of die grondstoffen nu tarwe, goud, olie of crypto activa zijn.”

Quintenz zegt dit enkele uren nadat voormalig CFTC voorzitter Chris Giancarlo al hetzelfde beweerde. Volgens Giancarlo heeft alleen de CFTC ervaring met het reguleren van markten als crypto en bitcoin:

“Slechts één Amerikaanse regelgevende instantie heeft ervaring met het reguleren van markten voor bitcoin en crypto en dat is niet de SEC. Het is de CFTC. Als de administratie van Biden serieus is over verstandige cryptocurrency regulering, moet het een CFTC voorzitter benoemen.”

De Republikeinse helft van de zogeheten United States House Committee on Agriculture, een comité voor het nationale beleid omtrent landbouw, is het met Quintenz eens:

“Quintenz heeft gelijk, crypto is groter dan de SEC. Het congres moet de regels opstellen om investeerders EN innovatie in de digitale economie te beschermen.”

De beruchte ‘XRP army,’ een grote groep ripple (XRP) fans, lijkt zeer enthousiast te zijn over de uitspraken van de CFTC functionarissen. Zij vrezen natuurlijk voor het ergst met de rechtszaak tussen Ripple en de SEC. Echter krijgen zij geen antwoord op hun vragen. Deze week zag Ripple wel een kleine winst in de rechtszaak en krijgen de advocaten toegang krijgen tot documenten van cryptocurrency-exchange Binance.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie