Kevin Schijven Kevin Schijven
13/03/2019 17:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2019 17:45

SEC voorzitter: ethereum en soortgelijke cryptocurrencies zijn geen securities

icon-altcoins
Altcoin nieuws
SEC voorzitter Jay Clayton: ethereum en dergelijke cryptocurrencies zijn geen securities

Jay Clayton, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC), bevestigt in een brief dat ethereum (ETH) en soortgelijke cryptocurrencies volgens de Amerikaanse wetgeving geen securities (effecten) zijn, dat meldt Coin Center op 12 maart.
Coin Center stuurde vorig jaar september samen met Amerikaanse congreslid Ted Budd een brief naar Jay Clayton met de vraag of hij het eens is met de uitspraken van William Hinman, directeur van bedrijfsfinanciën bij de SEC.
Hinman zei vorig jaar juni tijdens een speech dat ether in zijn huidige staat niet als een security zal worden gereguleerd. Jay Clayton geeft in zijn brief aan het hier dus mee eens te zijn.
Verder zegt Clayton dat de definitie van een security voor digitale valuta niet statisch is en kan veranderen door de tijd heen.
Tevens beweert Clayton dat het mogelijk is dat een cryptocurrency in eerste aan de definitie van een security voldoet, terwijl dat later niet meer het geval is.

In uw brief vraagt u of ik het eens ben met bepaalde uitspraken over digitale tokens in de toespraak van directeur Hinman in juni 2018.

Ik ben het eens met de analyse dat een digitaal activum dat wordt aangeboden of verkocht als een security niet statisch is […].

Een digitaal activum kan initieel worden aangeboden en verkocht worden als een security omdat het voldoet aan de definitie van een beleggingscontract, maar die aanwijzing kan in de loop van de tijd veranderen als het digitale activum later op zodanige wijze wordt aangeboden en verkocht wordt dat het niet langer aan die definitie voldoet.

Aldus Jay Clatyon. William Hinman zei het volgende over ether tijdens zijn toespraak vorig jaar:

Als we nadenken over hoe ether vandaag werkt, zien we een sterk gedecentraliseerd netwerk, niet het soort gecentraliseerde actor dat securities kenmerkt. In zijn huidige staat zien we geen meerwaarde om het te reguleren.

Opvallend is dat Jay Clayton in zijn brief nooit ethereum expliciet bij naam noemt.
Vorig jaar november zei Jay Clayton dat hij vooralsnog niet van plan is om een exchange-traded fund (ETF) voor een cryptocurrency goed te keuren als deze niet eerst aan bepaalde veiligheidseisen voldoet.
Recentelijker zei “Crypto Mom” Hester Peirce dat de cryptocurrency markt vrij moet zijn om zichzelf te kunnen reguleren.
Valerie Szczepanik, de “Crypto Czar” van de SEC, kondigde eerder deze week aan op tour te gaan om mensen uit de crypto-industrie te ontmoeten.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie