Timo Bult Timo Bult
30/01/2022 13:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2022 13:55

Senator Arizona dient wet in om van bitcoin wettig betaalmiddel te maken

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Senator Arizona dient wet in om van bitcoin wettig betaalmiddel te maken

Foto: Global Image Archive/Shutterstock

Bitcoin (BTC) in de rol van wettig betaalmiddel; het is de droom van iedere Bitcoin Maximalist. De eerste stap is wat dat betreft al gezet. In El Salvador is de cryptocurrency namelijk al een officiële valuta. Maar onlangs kwam er ook een dergelijk signaal uit een ander land, opvallend genoeg uit de Verenigde Staten!

Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Senator Arizona dient Bitcoin-wet in

Wendy Rogers, een senator in de Amerikaanse staat Arizona, heeft onlangs een wetswijziging ingediend. In die wet stelt de senator voor om bitcoin als wettig betaalmiddel te accepteren in Arizona. De wetswijziging zou naast de Amerikaanse dollar ook bitcoin toevoegen aan het rijtje van wettige betaalmiddelen.

Hiermee zou het volgende aan de al bestaande wet worden toegevoegd:

“A. wettelijke betaalmiddelen in deze staat bestaan uit alle volgende: […] “bitcoin” betekent de gedecentraliseerde, peer-to-peer digitale valuta waarin een verslag van transacties wordt bijgehouden op de bitcoin blockchain en nieuwe valuta-eenheden worden gegenereerd door de oplossing van wiskundige problemen en dat onafhankelijk van centrale banken opereert.”

Kans van slagen is miniem

Om de wetswijziging erdoor te krijgen dient Rogers een meerderheid te behalen in zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden in Arizona. Vervolgens moet Gouveneur Doug Ducey de wet ondertekenen. De kans dat de wet zover komt is echter zeer klein. De Amerikaanse grondwet verbiedt staten namelijk om zelf wettige betaalmiddelen in te voeren.

Rogers is zelf overigens een controversieel persoon in Arizona. Begin 2021 begon ze als senator. Hiervoor zou ze steun hebben betuigd aan de complottheoriegroep QAnon.

Advertentie

Bitcoin als betaalmiddel in tweede land?

Toch blijft er genoeg hoop over. Zo zijn er geruchten dat een tweede land bitcoin binnenkort als betaalmiddel zal gaan accepteren. Hierover hoor je meer in de nieuwe video van Madelon Praat.

Ook zou de eilandgroep Tonga de cryptocurrecy mogelijk als wettig betaalmiddel gaan accepteren. Dat land heeft na de vulkaanuitbarsting nu echter waarschijnlijk serieuzere dingen aan het hoofd.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie