Ivo Melchers Ivo Melchers
02/04/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2023 12:00

Terra mede-oprichter ontwijkt arrestatie: Rechtbank wijst verzoek af

Nieuws
Hace poco más de una semana, se podía leer en las crypto noticias que el infame fundador del ecosistema Terra (LUNA), Do Kwon, había sido detenido en Montenegro. Al parecer, intentó salir del país con documentos falsos, según informó entonces el ministro del Interior de Montenegro. No fue una persecución fácil, ya que llevaba escondido desde el dramático colapso de Terra en mayo de 2022.

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Iets meer dan een week geleden kon je in het crypto nieuws lezen dat de beruchte oprichter van het Terra (LUNA) ecosysteem, Do Kwon, opgepakt werd in Montenegro. Hij zou geprobeerd hebben het land te verlaten met vervalste papieren, liet de minister van Binnenlandse Zaken van Montenegro destijds weten. Het was allesbehalve een gemakkelijke klopjacht, aangezien hij sinds de dramatische ineenstorting van Terra in mei 2022 zich al schuil wist te houden.

Het parket van het zuidelijke district van Seoul profiteerde van deze situatie en verzocht op 27 maart om een arrestatiebevel voor Daniel Shin, de mede-oprichter van Terraform Labs. Hierbij werd verwezen naar zijn betrokkenheid bij het verzilveren van illegale winsten uit de verkoop van LUNA en terraUSD (UST).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Mede-oprichter Terra wordt niet gearresteerd

Een lokale rechtbank in Zuid-Korea wees het verzoek van de aanklager af om een arrestatiebevel uit te vaardigen voor Shin. Dit was tevens al de tweede poging van de Zuid-Koreaanse autoriteiten om Shin in de handboeien te krijgen.

Bij de afwijzing van het verzoek verwees de Seoul Southern District rechtbank naar onbevestigde beschuldigingen en de onwaarschijnlijkheid dat Shin een vluchtrisico vormt of bewijsmateriaal vernietigt. Dit blijkt uit een artikel van de lokale media Yonhap.

Momenteel wordt Shin geconfronteerd met meerdere beschuldigingen van fraude, met name met betrekking tot het naar verluidt verbergen van risico’s die verband houden met het investeren in de interne tokens door Terraform Labs.

Advertentie

Wordt Do Kwon uitgeleverd?

Enkele dagen geleden hadden autoriteiten van zowel de Verenigde Staten als Zuid-Korea gevraagd om de uitlevering van Do Kwon. Echter liet de minister van Justitie in Montenegro, Mark Kovac, tijdens een persconferentie op maandag weten dat Do Kwon eerst zal moeten verschijnen in de rechtbank van Montenegro. Hierna zou er pas over kunnen worden gegaan op een eventuele uitlevering.

De autoriteiten in Montenegro willen hem tot wel dertig dagen vast houden, omdat er volgens hen een grote kans is dat hij probeert te ontsnappen. Do kwon wil dit echter voorkomen, en is om dan ook in beroep gegaan.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Fundador de ETH rechaza un regalo de $6.000 millones por su cumpleaños
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Waarom Bitcoin explosief stijgt na de mislukte aanslag op Trump
Exclusief Bitcoin-diner: Trump verkoopt 150 plaatsen voor miljoenen
Aantal Amerikanen met crypto gekrompen naar 18 miljoen
Miljarden aan Bitcoin in Amerikaanse schatkist? Experts verdeeld
Advertentie