Ivo Melchers Ivo Melchers
02/04/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2023 12:00

Terra mede-oprichter ontwijkt arrestatie: Rechtbank wijst verzoek af

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Hace poco más de una semana, se podía leer en las crypto noticias que el infame fundador del ecosistema Terra (LUNA), Do Kwon, había sido detenido en Montenegro. Al parecer, intentó salir del país con documentos falsos, según informó entonces el ministro del Interior de Montenegro. No fue una persecución fácil, ya que llevaba escondido desde el dramático colapso de Terra en mayo de 2022.

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Iets meer dan een week geleden kon je in het crypto nieuws lezen dat de beruchte oprichter van het Terra (LUNA) ecosysteem, Do Kwon, opgepakt werd in Montenegro. Hij zou geprobeerd hebben het land te verlaten met vervalste papieren, liet de minister van Binnenlandse Zaken van Montenegro destijds weten. Het was allesbehalve een gemakkelijke klopjacht, aangezien hij sinds de dramatische ineenstorting van Terra in mei 2022 zich al schuil wist te houden.

Het parket van het zuidelijke district van Seoul profiteerde van deze situatie en verzocht op 27 maart om een arrestatiebevel voor Daniel Shin, de mede-oprichter van Terraform Labs. Hierbij werd verwezen naar zijn betrokkenheid bij het verzilveren van illegale winsten uit de verkoop van LUNA en terraUSD (UST).

Dreigt gevaar voor de bitcoin koers? Inflatie VS blijft stijgen
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Mede-oprichter Terra wordt niet gearresteerd

Een lokale rechtbank in Zuid-Korea wees het verzoek van de aanklager af om een arrestatiebevel uit te vaardigen voor Shin. Dit was tevens al de tweede poging van de Zuid-Koreaanse autoriteiten om Shin in de handboeien te krijgen.

Bij de afwijzing van het verzoek verwees de Seoul Southern District rechtbank naar onbevestigde beschuldigingen en de onwaarschijnlijkheid dat Shin een vluchtrisico vormt of bewijsmateriaal vernietigt. Dit blijkt uit een artikel van de lokale media Yonhap.

Momenteel wordt Shin geconfronteerd met meerdere beschuldigingen van fraude, met name met betrekking tot het naar verluidt verbergen van risico’s die verband houden met het investeren in de interne tokens door Terraform Labs.

Advertentie

Wordt Do Kwon uitgeleverd?

Enkele dagen geleden hadden autoriteiten van zowel de Verenigde Staten als Zuid-Korea gevraagd om de uitlevering van Do Kwon. Echter liet de minister van Justitie in Montenegro, Mark Kovac, tijdens een persconferentie op maandag weten dat Do Kwon eerst zal moeten verschijnen in de rechtbank van Montenegro. Hierna zou er pas over kunnen worden gegaan op een eventuele uitlevering.

De autoriteiten in Montenegro willen hem tot wel dertig dagen vast houden, omdat er volgens hen een grote kans is dat hij probeert te ontsnappen. Do kwon wil dit echter voorkomen, en is om dan ook in beroep gegaan.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie