Roy van Krieken Roy van Krieken
24/03/2022 06:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2022 06:38

Thailand verbiedt bitcoin betalingen, eist meer informatie van exchanges

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Thailand verbiedt bitcoin betalingen, eist meer informatie van exchanges

Foto: phanurak rubpol/Shutterstock

Veel overheden over de hele wereld maken zich zorgen over de consequenties van vergaande crypto adoptie en doen de crypto industrie om die reden in de ban. In Thailand lijkt de Securities and Exchange Commission (SEC) ook niet bepaald overtuigd van crypto. Daarom hebben zij besloten dat tot nader inzien het betalen met cryptocurrencies wordt verboden.

‘Gegijzelde’ topman van crypto exchange Binance ontsnapt
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Crypto verbod

Volgens een notitie van de financiële toezichthouder is per april 2022 het betalen met cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) niet langer toegestaan. Volgens de SEC kunnen cryptocurrencies de financiële stabiliteit van het land in gevaar brengen.

“Crypto betalingen kunnen de stabiliteit van het financiële systeem en het algemene economische systeem beïnvloeden, met inbegrip van risico’s voor mensen en bedrijven.”

De risico’s van het betalen met cryptocurrencies zijn volgens de Thaise SEC onder meer: Het verlies van waarde door volatiliteit, cyber-diefstal, geld witwassen en het lekken van persoonlijke data. Daarom zullen alle bedrijven en individuen per april niet meer in staat zijn om betalingen met cryptocurrencies te doen in Thailand.

Advertentie

Regulatie in Thailand

Wel maken de autoriteiten in Thailand duidelijk dat dit verbod puur uit voorzorg wordt geïmplementeerd. De SEC erkent namelijk dat er niet alleen nadelen aan het gebruik van cryptocurrencies zit, maar dat er ook een heleboel voordelen te halen vallen. De ontwikkeling van blockchain technologie wordt zelfs gesteund.

“De BOT en de SEC, evenals andere overheidsinstanties, erkennen echter de voordelen van technologieën achter digitale activa zoals blockchain en waarde en ondersteunen het gebruik van technologie om innovatie te bevorderen.”

De Thaise autoriteiten willen ook meer informatie inwinnen over de kwaliteit van diensten van onder andere crypto exchanges in het land. Crypto exchanges worden verplicht om elke maand een rapport naar de SEC te sturen waarin duidelijk wordt gemaakt hoe de kwaliteit van hun diensten wordt gewaarborgd.

Hoewel het verbod op crypto betalingen natuurlijk geen positieve ontwikkeling is, lijkt er nog van alles mogelijk in de toekomst. De SEC ziet in dat de crypto industrie mogelijkheden biedt, maar is simpelweg op dit moment nog erg terughoudend. Wellicht dat in de toekomst dit verbod dan ook zal worden teruggedraaid.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie