Erik Juffermans Erik Juffermans
20/03/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2023 17:00

Tientallen bitcoin en crypto bedrijven willen naar Hong Kong

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Tientallen bitcoin en crypto bedrijven willen naar Hong Kong

Foto: Shutterstock/ESB Professional

Sinds kort heet Hong Kong crypto bedrijven van harte welkom. De stadstaat wil een een crypto vriendelijk wettelijk kader implementeren en heeft de ambitie om ware een crypto hub te worden. Sinds oktober hebben daarom al meer dan 80 bedrijven interesse getoond in een verhuizing naar Hong Kong, 23 hiervan hebben zelfs al plannen aangekondigd om in Hong Kong de deuren te openen.

Terra (LUNA) en Do Kwon moeten megaboete van miljarden betalen
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Crypto hub

Deze cijfers werden tijdens een toespraak bekend gemaakt door Christian Hui, Secretaris van Financiële Diensten van Hong Kong. De bedrijven die plannen hebben aangekondigd om zich in Hong Kong te vestigen betreffen crypto exchanges, blockchain ontwikkelaars en blockchain veiligheidsfirma’s. 

De geïnteresseerde partijen hebben volgens Hui onder andere geïnformeerd over de regelgeving en visa benodigdheden. De bedrijven zijn van over de hele wereld afkomstig, maar een groot deel komt ook uit China.

Volgens Hui is Hong Kong perfect gepositioneerd om een crypto hub te worden. Er zijn al 800 fintech bedrijven gevestigd in de stadstaat en er werd dit jaar 50 miljoen dollar beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van de Web3 sector. Hui zegt:

“Door middel van het implementeren van een begrijpelijk en duidelijk regulatief systeem verwachten we dat meer kwalitatieve crypto bedrijven zich willen vestigen in Hong Kong, of zaken willen doen met Hong Kong.”

Groot contrast met het Westen

Vorige maand bespraken we al de positieve houding die Hong Kong inneemt ten opzichte van de crypto sector. Van de bedrijven die van plan zijn om zich te vestigen is de meest opvallende naam DBS. De financiële reus uit Singapore is de grootste bank van Zuidoost-Azië, en doet al langer zaken in de crypto wereld. DBS vroeg al officiële licenties aan voor het verhandelen van crypto assets in Hong Kong.

De ambitie van Hong Kong is sterk in tegenstelling met Europa en de Verenigde Staten. Waar Azië de deuren lijkt te openen voor crypto bedrijven, lijken toezichthouders in het Westen momenteel alles aan te doen om de ontwikkeling van crypto aan banden te leggen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie