Bonno Coerse Bonno Coerse
30/06/2019 11:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2019 11:24

V20 richt belangenorganisatie op in reactie op richtlijnen FATF voor cryptocurrency-sector

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
v20_richt_belangenorganisatie_op_in_reactie_op_richtlijnen_FATF_voor_cryptocurrency_sector

Met de G20 voor de deur heeft er nog een andere top plaatsgevonden in Japan: de V20. Tijdens deze top kwamen een aantal grote bedrijven uit de cryptocurrency-sector en wetgevers bij elkaar om de toekomst van de crypto-industrie te bespreken. Het resultaat is de oprichting van een organisatie die de gehele sector moet vertegenwoordigen in kwesties zoals de nieuwe richtlijnen van de Financial Action Task Force (FATF).
De deelnemende partijen tekenden een overeenkomst met het doel “een associatie tot stand brengen om een mondiale uniforme stem te bieden voor de virtuele-activasector.” De voorzitter van de V20 en tevens oprichter van de Australian Digital Commerce Association (ADCA), Ronal M. Tucker zei over deze overeenkomst:

We zijn het proces gestart om een nieuw orgaan te creëren dat zal helpen bij het opzetten van een middel om contact te leggen met overheidsinstanties en de FATF om ervoor te zorgen dat onze beste belangen op internationaal niveau worden begrepen en gewaardeerd.

Onlangs accepteerde de FATF nieuwe richtlijnen voor zogenaamde virtual asset service providers, met andere woorden, bedrijven die met crypto werken. De richtlijnen kregen na de bekendmaking veel kritiek van zowel bedrijven als belangenorganisaties zoals Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland (VBNL). In een brief probeerde de organisatie de Minister van Financiën Wopke Hoekstra ervan te overtuigen de richtlijnen niet te implementeren.
De grootste kritiek ontstond vanwege het feit dat de FATF voorschrijft aan crypto-bedrijven dat zij een grote hoeveelheid gegevens van hun klanten moeten opslaan. Hiermee probeert de FATF het witwassen van geld en terrorisme financiering uit te roeien.
Crypto-bedrijven, zoals cryptocurrency exchanges, zouden daarnaast een vergunning moeten hebben om te mogen opereren als virtual asset service providers. Daniel Kelman, juridisch adviseur van Bitcoin.com, zei over de nieuwe richtlijnen:

Op deze manier kunnen alleen erkende en gereguleerde exchanges deelnemen aan een SWIFT-achtig netwerk voor betalingen tussen virtual currency service providers. Natuurlijk heeft dit geen zin, want dit is niet hoe crypto werkt. Niemand gebruikt een exchange om geld te versturen, ze zullen zich terugtrekken naar hun eigen wallets en versturen vanuit daar crypto naar waar ze maar willen,

Met de nieuwe organisatie die voortvloeit uit de V20 hopen grote crypto-bedrijven dat hun belangen beter worden vertegenwoordigd op het internationale toneel. Nu alle deelnemers van de top de overeenkomt hebben ondertekend, is het proces om deze organisatie op te zetten van start gegaan.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Cryptobedrijf wint beruchte rechtszaak, SEC moet miljoenen terugbetalen
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
Advertentie