Roy van Krieken Roy van Krieken
11/07/2021 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2021 14:30

Van ‘iced tea’ naar insider crypto trading: SEC gaat achter Long Blockchain Corp aan

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Van ‘iced tea’ naar insider crypto trading SEC gaat achter Long Blockchain Corp aan

Op het eerste gezicht leek er weinig aan de hand. Het bedrijf werd in 2011 opgericht en het was een bedrijf dat voornamelijk iced tea’s verkocht aan klanten. In 2017 veranderde er echter het een en ander. De naam werd veranderd in Long Blockchain Corp en het zou zich gaan focussen op blockchain technologie

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

SEC dient klacht in 

In eerste instantie waren investeerders enthousiast over de nieuwe weg die het bedrijf insloeg en de koers van het aandeel steeg aanzienlijk. Wat investeerders niet konden weten was het feit dat prominente personen binnen het bedrijf zich bezig gingen houden met malafide praktijken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) beweert namelijk dat Eric Watson, Oliver-Barret Lindsay en Gannon Giguiere zich schuldig maakten aan handel met voorkennis. In de Verenigde Staten is dit behoorlijk illegaal.

Hoewel dit plaatsvond in 2017, onderneemt de Amerikaanse SEC nu pas stappen. Volgens de SEC zou Eric Watson een overeenkomst hebben getekend waarin wordt gesteld dat hij de plannen van het bedrijf niet aan derden mocht verstrekken. Hij deed dit toch en lichtte zijn vriend Oliver Barret-Lindsay in die weer de geheime informatie doorsluisde naar Gannon Giguiere.

Advertentie

Illegaal verkregen winst

Zij zouden de geheime bedrijfsinformatie gebruiken om gigantische winst te behalen door op het juiste moment aandelen van het bedrijf te kopen. Toen het bedrijf de nieuwe plannen openbaarde steeg de koers van het aandeel namelijk enorm. 

Giguiere kocht voor de aanstaande aankondiging van het bedrijf maar liefst 35.000 aandelen. In een dag tijd steeg de prijs van het aandeel met 380% en zodoende verkocht hij zijn aandelen met maar liefst $160.000 winst. Een klassiek voorbeeld van ‘insider trading’

Het lijkt er nu echter op dat deze personen misschien wel al hun behaalde winsten binnenkort weer in mogen leveren. De Amerikaanse SEC heeft in ieder geval nog een appeltje met ze te schillen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie