Timo Bult Timo Bult
12/10/2020 08:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2020 08:20

Verbod op bitcoin (BTC) derivaten in het VK: Wat zal de impact zijn?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Verbod op bitcoin (BTC) derivaten in het VK: Wat zal de impact zijn?

Vorige week woensdag kwam het nieuws naar buiten dat de financiële toezichthouder in het Verenigd Koninkrijk bitcoin (BTC) en cryptocurrency derivaten zal gaan verbieden. Maar hoe groot kan de impact van zo’n verbod zijn op de markt?
Vanaf 6 januari 2021 zal de handel in cryptocurrency derivaten in het VK verboden zijn voor particuliere investeerders. Volgens de Financial Conduct Authority (FCA) zouden deze derivaten namelijk ongeschikt zijn voor dit type belegger. Onder andere de kennis omtrent deze producten zou niet voldoende zijn om beleggers veilig in dergelijke producten te laten handelen:

“Dit verbod weerspiegelt hoe serieus we de mogelijke schade voor particuliere klanten van deze producten zien. De bescherming van consumenten staat hier voorop.” – Aldus de FCA.

Een verbod is natuurlijk nooit gunstig als dit ervoor zorgt dat er minder geld de markt instroomt. Maar de impact van dit verbod ligt echter lager dan men in eerste instantie misschien zou denken. In een aantal reacties laten bedrijven aan Coindesk weten dat het allemaal wel meevalt:

“We verwachten geen materiële impact als gevolg van de FCA-aankondiging, aangezien deze producten een zeer klein onderdeel vormen van onze gediversifieerde en wereldwijde activiteiten, […] De impact van de omzet als gevolg van de FCA-beperkingen zou minder dan 1% van de totale omzet van IG Group bedragen.”

Daarnaast verwachten een aantal van de bedrijven dat consumenten nu buiten de grenzen van het VK op zoek gaan naar crypto-derivaten. Volgens de CEO van Broctagon Fintech Group, Don Guo, bestaat er zelfs een reële kans dat zij nu in derivaten gaan handelen op ongereguleerde exchanges, waardoor zij dus juist meer risico zullen lopen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie