Simon Bosch Simon Bosch
28/05/2024 20:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2024 19:58

Voor 33% van de Amerikanen is crypto een factor in verkiezingen

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Voor 33% van de Amerikanen is crypto een factor in verkiezingen

Foto: Muhammad Alimaki/Shutterstock

2024 staat voor veel inwoners van de Verenigde Staten in het teken van de presidentiële verkiezingen. Pas in de herfst zullen we de uitslag te weten komen, maar de voorverkiezingen zijn al lang en breed begonnen. Ondertussen staat er een hoop te veranderen voor de Amerikaanse crypto-industrie. De presidentskandidaten zijn zich hier goed bewust van, en dat heeft een goede reden. Veel stemgerechtigden nemen crypto namelijk mee bij het stemmen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Enquête: crypto belangrijk in verkiezingen VS

Dat beschreef Grayscale in een rapport over de resultaten van een nu verwijderde enquête, volgens CoinDesk. Onderzoeksbureau The Harris Poll heeft aan ruim 1.700 mensen gevraagd of zij crypto meenemen in hun stemgedrag.

Een derde (33%) van de ondervraagden houdt er tijdens het stemmen rekening mee of een presidentskandidaat crypto in het verkiezingsprogramma heeft. 77% vindt bovendien dat de toekomstige president een ‘geïnformeerd perspectief’ op crypto moet hebben.

Bijna alle deelnemers wisten af van het bestaan van bitcoin (BTC) – voor maar 2% gold dit niet. Ook was 54% zich bewust van het bestaan van ethereum (ETH). 17% van de ondervraagden heeft aangegeven bitcoin te bezitten. Dat is relatief erg veel, aangezien dit bijna evenveel is als het aantal ondervraagden van de enquête dat staatsobligaties bezit. Ook is het beduidend meer dan het aandeel mensen dat Exchange Traded Funds (ETF’s) bezit.

Advertentie

Kiezers verdeeld over crypto-beleid kandidaten

De bewustwording van politici over cryptocurrencies en blockchain was een paar jaar geleden nog erg spaarzaam. De sector werd eigenlijk nauwelijks serieus genomen. Daar is inmiddels verandering in gekomen, maar dat betekent niet dat iedereen binnen de overheid even positief is.

Zo zijn verschillende politici nog altijd fel tegen cryptocurrencies, zoals senator Elizabeth Warren. Ook binnen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn er nog steeds critici die crypto liever wegreguleren.

De huidige Biden-regering is de sector bovendien niet erg vriendelijk gezind. Toch waren de ondervraagden volgens The Harris Poll erg verdeeld over welke partij het beste crypto-programma heeft, zowel de Democratische partij als de Republikeinse partij heeft namelijk op dit vlak de helft van de stemmers achter zich.

Verder valt op dat de goedkeuring van de Amerikaanse spot-ETF’s voor ethereum van afgelopen week een positieve invloed heeft gehad. 24% verklaarde dat ze hierdoor meer geïnteresseerd zijn geraakt in het investeren in crypto. Bovendien denkt 44% dat crypto- en blockchain-technologie de toekomst van de financiële wereld is. Dat is 4% meer dan een jaar geleden.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Cryptobedrijf wint beruchte rechtszaak, SEC moet miljoenen terugbetalen
Onverwachte domper voor SEC na miljardenschikking met Terraform Labs
Onverwachte domper voor SEC na miljardenschikking met Terraform Labs
Advertentie