Voormalig SEC-voorzitter roept overheid op om crypto te accepteren

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: Shutterstock/TierneyMJ

De voormalig voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Jay Clayton, heeft onlangs een oproep gedaan aan de Amerikaanse overheid. Volgens hem is het belangrijk dat zij erkennen dat de crypto industrie belangrijke voordelen aan het financiële systeem kan bieden.

Regulatie in de Verenigde Staten

Ex-voorzitter Clayton stelt tijdens een interview met de Wall Street Journal dat het extreem moeilijk zal zijn om een consensus te krijgen binnen de Amerikaanse overheid over de crypto industrie. Desalniettemin moet de regering volgens hem de eerste stap nemen om de koe bij de hoorns te pakken. Allereerst moet worden geaccepteerd dat de crypto industrie bepaalde voordelen biedt.

Hij noemde voordelen zoals de mogelijkheid om snelle betalingen te verrichten en de digitale bewaring van activa. Daarnaast riep hij de SEC op om een richtlijn te geven voor de bewaring van ‘tokenized activa’. 

“Om vooruitgang te boeken, moet de VS eerst de efficiëntie omarmen die wordt geboden door tokenisering van welbegrepen diensten als betalingen en bewaring van activa in digitale vorm. De presidentiële werkgroep, onder leiding van het ministerie van Financiën, moet werk maken van stablecoin-regels en de kenmerken vaststellen die stablecoins tot een betaalmiddel maken (vergelijkbaar met geldoverdracht) en niet tot een waardepapier of handelswaar,.”

Het huidige beleid van de SEC

De huidige voorzitter van de SEC, Gary Gensler, lijkt een definitieve houding jegens de crypto industrie zo lang mogelijk uit te stellen. Dit zorgt voor veel kritiek op de SEC-voorzitter vanuit de crypto gemeenschap. Hij wordt er op deze manier onder meer van beschuldigd dat hij de innovatie in het land de das om doet.

Een bepaalde kritiek richting de SEC betreft het ‘vervolgen’ van crypto bedrijven zonder duidelijke regelgeving om te volgen. Volgens Clayton moet de overheid, zodra de regulator richtlijnen voor tokenized assets onthult, “achter degenen aan gaan die haar wetten tarten.” Op dit moment zijn die wetten er echter in veel gevallen nog niet.

“Als we daar beginnen, zullen we snel meer weten. De vijandelijke kampen zullen weinig hebben om uit te dagen, en de volgende stap zal gemakkelijker zijn,”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie