Roy van Krieken Roy van Krieken
27/12/2021 15:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2021 15:23

Voormalige Britse minister: ‘Handelen in crypto is gokken’

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Voormalige Britse minister Handelen in crypto is gokken

Foto: Ian Davidson Photography/Shutterstock.com

De autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk zijn al langere tijd niet bepaald gecharmeerd van de wereld van cryptocurrencies. De centrale bank van het land spreekt zich regelmatig behoorlijk negatief uit over de crypto industrie en waarschuwt mogelijke investeerders geregeld. Ook de voormalig Minister van Financiën van het land, Philip Hammond, adviseert investeerders om extreem op hun hoede te blijven.

Binance crisis: Crypto-topman vlucht naar Kenia, uitlevering dreigt
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

‘Crypto is gokken’

Lord Philip Hammond was enkele jaren geleden Chancellor of the Exchequer, de Britse equivalent van de Nederlandse Minister van Financiën, en hij liet onlangs in een interview weten dat hij al zijn kennissen sterk zal afraden om te investeren in cryptocurrencies.

Hammond erkent dat er steeds meer grote institutionele investeerders zijn die de wereld van crypto beginnen te verkennen. Echter, volgens Hammond is dit maar mondjesmaat. Dergelijke grote investeerders stellen maar een minuscuul deel van hun portfolio open voor blootstelling aan de crypto industrie.

Daarnaast gelooft Hammond dat crypto totaal niet geschikt is voor particuliere investeerders. Hij noemt investeren in cryptocurrencies dan ook simpelweg gokken.

“Het is vrijwel zeker niet geschikt voor particuliere investeerders als een mainstream investerings categorie… Het is gokken. Ik denk dat mensen extreem voorzichtig moeten zijn. Velen vinden het dichterbij gokken liggen dan bij investeren.”

Copper en crypto

Lord Philip Hammond komt met zijn uitspraken in een alsmaar groeiende lijst van Britten met enige autoriteit die zich verzetten tegen de alsmaar groeiende crypto industrie in het land. Dat Hammond dergelijke uitspraken doet is echter vrij opmerkelijk. 

Hij werd namelijk onlangs senior advisor bij Copper, een van de grootste Britse aanbieders van diensten met betrekking tot digitale activa. Het bedrijf biedt zelfs tools voor institutionele investeerders om te handelen in cryptocurrencies.

De rol van Hammond bij het bedrijf is om strategisch advies te geven en om het Verenigd Koninkrijk overal ter wereld op de kaart te zetten als digitale activa krachtpatser. Het is daarom enigszins apart dat Hammond zo hard uithaalt naar crypto.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie