Roy van Krieken Roy van Krieken
01/02/2022 06:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2022 06:30

Voormalige Russische president spreekt zich uit tegen crypto verbod

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Voormalige Russische president spreekt zich uit tegen crypto verbod

Foto: Julia Tsokur/Shutterstock

Alle ogen zijn op het moment gericht op Rusland en de mogelijke regulatie, of zelfs een verbod, van de crypto industrie in het land. Aan de ene kant pleit de Russische centrale bank voor een totaal verbod, maar volgens veel vooraanstaande Russische staatslieden is dit geen goed idee. Ook voormalig president, Dmitri Medvedev, heeft onlangs laten te weten niet bepaald een voorstander te zijn van een mogelijk verbod.

UPDATE: Jouw anonieme crypto wallet is vanaf nu illegaal
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Dmitri Medvedev

In een interview met Russische media geeft Medvedev aan dat hij verwacht dat een verbod op de crypto industrie averechts zal werken. Hij heeft vertrouwen in de centrale bank en de Russische overheid om deze zaak op een correcte wijze af te handelen, maar geeft aan dat hij gelooft dat een verbod een verkeerde beslissing zou zijn.

“Ik geloof dat de vertegenwoordigers van de Centrale Bank en de regering van de Russische Federatie dit met succes zullen aanpakken. Hoewel, om eerlijk te zijn, wanneer zij iets proberen te verbieden, dit heel vaak tot het tegenovergestelde resultaat leidt,” 

De Russische centrale bank kwam niet lang geleden met een uitgebreid advies aan het adres van de overheid om de wereld van cryptocurrencies uit het land te weren. Volgens dit orgaan worden cryptocurrencies veelvuldig gebruikt in het financieren van terrorisme en biedt het de mogelijkheid aan criminelen om geld wit te wassen.

Felle tegenstand

Uiteraard is de man met de meeste macht in Rusland nog altijd Vladimir Poetin. Het zal daarom voor veel crypto investeerders als muziek in de oren hebben geklonken toen hij zich publiekelijk verzette tegen een mogelijk verbod.

Volgens Poetin biedt de crypto industrie juist mogelijk veel voordelen voor Rusland. Zelfs het minen van cryptocurrencies zou eventueel juist omarmd moeten worden door Rusland, aldus Poetin.

Inmiddels is de lijst van prominente Russische bewindslieden tegen een mogelijk verbod op crypto aardig gegroeid. Niet alleen Poetin en Medvedev zien geen heil in verbieden. Ook enkele ministers en zelfs de voorzitter van de Russische financiële toezichthouder behoren inmiddels tot de oppositie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie