Rico Engelbarts
27/12/2018 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2018 18:30

Wordt cryptocurrency in India dan toch nog toegestaan?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

In een jaar waarin de Indiase regering een streng beleid tegen cryptocurrency voerde en er in het land een grote mate van onzekerheid heerste over de toekomst van de crypto-industrie, is 2018 bijzonder slecht geweest voor Indiase crypto-handelaren. Dat zou binnenkort echter zomaar kunnen veranderen volgens een recent verslag van The New Indian Express, waarin staat dat de regulatie en legitimering van crypto mogelijk aanstaande is het het land met 1,3 miljard inwoners.
Het hardhandige optreden van de Indiase regering mondde uit in een verbod op het bezit van crypto assets, nadat de Reserve Bank of India (RBI) deze voor het grootste gedeelte van het jaar uit probeerde te roeien. Banken mochten geen zaken doen met cryptocurrency-exchanges, waardoor het erg lastig was om crypto met fiat te verhandelen. Rechtszaken waarbij de RBI en lokale exchanges betrokken waren werden keer op keer uitgesteld waardoor de hele industrie zich in een lastig parket bevond met betrekking tot de wettigheid van digitale currencies.
Volgens de recente berichtgeving kunnen dingen echter op het punt staan om te veranderen, nu een commissievergadering resulteerde in een mildere uitkomst voor crypto. Een hoge functionaris die de vergadering bijwoonde zei daarover het volgende:

We hebben reeds twee vergaderingen gehad waarin er een grote eensgezindheid heerste over dat cryptocurrency niet als volledig illegaal kan worden afgedaan. Het moet gelegaliseerd worden met sterke regelgeving. De beraadslagingen zijn begonnen. Binnenkort zullen we meer duidelijkheid hebben.

Volgens The New Indian Express delen enkele ministers die bij de vergadering aanwezig waren waarschijnlijk dezelfde visie en zullen zij op basis daarvan aanbevelingen doen voor de Indiase situatie. De volgende commissievergadering staat gepland voor januari 2019 en waarnemers zijn optimistisch over een ommekeer in de houding tegenover cryptocurrency:

We hebben ook input verkregen van cryptocurrency-exchanges en -experts en zullen juridische kwesties bespreken met het ministerie. Het is een ingewikkeld probleem. Zodra alle aspecten zijn besloten hebben we meer duidelijkheid.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie