Kevin Schijven Kevin Schijven
01/08/2021 19:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2021 19:11

Zuid-Koreaanse toezichthouder sluit 11 crypto en bitcoin exchanges, wat zit hierachter?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Zuid-Koreaanse toezichthouder sluit 11 crypto en bitcoin exchanges, wat zit hierachter

De Financial Services Commission (FSC), de financiële toezichthouder van Zuid-Korea, sluit de deuren van maar liefst 11 cryptocurrency-exchanges. Dat meldt The Korea Herald op 1 augustus.

Het gaat om 11 “middelgrote” bitcoin (BTC) beurzen, meldt de publicatie. Het is echter onduidelijk om welke 11 exchanges het gaat, er worden geen namen genoemd. De crypto beurzen zouden zich schuldig gemaakt hebben aan frauduleuze activiteiten, al is het niet duidelijk welke.

Het gaat wellicht eerder om het feit dat deze 11 beurzen zonder vergunning opereren. Zuid-Koreaanse crypto exchanges zijn sinds 25 maart verplicht een vergunning bij de FSC aan te vragen, genaamd de Virtual Asset Service Provider (VASP).

In april waarschuwde de FSC voorzitter Eun Sung-soo dat wellicht alle exchanges in het land moeten sluiten. Toen had namelijk nog geen enkel crypto bedrijf een aanvraag voor een vergunning ingediend. Inmiddels lijken de vier grootste crypto beurzen van het land, Upbit, Bithumb, Coinone en Korbit te voldoen aan de eisen. De exchanges worden onder de nieuwe regelgeving verplicht om “echte” namen van klanten en rekeninghouders op te slaan.

Meerdere middelgrote Koreaanse exchanges hebben de afgelopen tijd al aangekondigd dat zij zullen stoppen, waaronder Darlbit en CPDAX. Bitsonic kondigde onlangs aan dat het bedrijf alles stil zal liggen om hun systemen te upgraden, echter is het bedrijf volgens anonieme bronnen wellicht al te laat.

Deze crypto-exchanges krijgen tot 24 september om een vergunning te ontvangen. Daarna mogen ze niet meer zonder vergunning opereren in het land. Volgens deze anonieme bronnen is het voor deze 11 bedrijven al te laat om nog een vergunning te ontvangen.

Een dergelijke situatie speelde zich ook vorig jaar in Nederland af. Crypto bedrijven moeten zich nu registreren bij de Nederlandsche Bank en meebetalen aan toezichtskosten. Dat zorgde ervoor dat veel bedrijven de deuren sloten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie