Kevin Schijven Kevin Schijven
25/04/2021 18:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2021 18:48

Alle bitcoin (BTC) en crypto beurzen wellicht binnenkort dicht in Zuid-Korea, zegt toezichthouder

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Alle bitcoin (BTC) en crypto beurzen wellicht binnenkort dicht in Zuid-Korea, zegt toezichthouder

Volgens Eun Sung-soo, voorzitter van de Financial Services Commission (FSC), de financiële toezichthouder van Zuid-Korea, sluiten wellicht in september alle cryptocurrency-exchanges in het land.

Ja, dat lees je goed: “allemaal.” Het land hanteert namelijk sinds kort nieuwe regelgeving met een nieuwe vergunning voor crypto-beurzen, genaamd de Virtual Asset Service Provider (VASP). Echter heeft tot nu toe niemand nog een aanvraag ingediend.

 “Er zijn naar schatting 200 cryptocurrency-beurzen in het land. Maar als de huidige situatie aanhoudt, kunnen ze allemaal worden stilgelegd.”

Aldus Sung-soo. Bitcoin (BTC) beurzen kunnen sinds 25 maart een aanvraag voor een VASP vergunning aanvragen, maar geen enkel bedrijf heeft dit dus nog gedaan.

De crypto-beurzen krijgen tot 24 september om een vergunning te ontvangen van de FSC, anders moeten ze alle handel opschorten. Ze krijgen alleen een vergunning als ze aan kunnen tonen dat hun anti-witwassystemen in orde zijn.

Er werd gespeculeerd dat door de nieuwe regels wellicht de vier grootste crypto-beurzen de enige zijn die overeind zullen blijven. Dat zijn Upbit, Bithumb, Coinone, en Korbit, maar zelfs over deze bedrijven bestaan nu twijfels.

De voorzitter meldt daarnaast dat het erg moeilijk is voor overheden om crypto-investeerders te beschermen. Hij vergelijkt het kopen van crypto met kunst en zegt dat alhoewel de overheid belasting int op de koop, het niet kan controleren op vervalsingen. Die verantwoordelijkheid ligt volgens de toezichthouder bij de consument.

Vorige maand kwam naar buiten dat Morgan Stanley wellicht groots wil investeren in Bithumb. Ook tikte onlangs bitcoin bijna $70.000 aan op Bithumb en bleek dat het handelsvolume op Koreaanse beurzen hoger lag dan op de aandelenbeurs van het land.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie