Kevin Schijven Kevin Schijven
20/03/2021 08:04 1 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2021 08:04

Morgan Stanley wil groots investeren in populaire Zuid-Koreaanse bitcoin (BTC) beurs

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Morgan Stanley wil groots investeren in populaire Zuid-Koreaanse bitcoin (BTC) beurs

Naar verluidt is de grote Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley momenteel aan het onderhandelen over de verwerving van een aanzienlijk aandeel in Bithumb, een van de grootste cryptocurrency-exchanges van Zuid-Korea.

Het nieuws is afkomstig van een anonieme bron, meldt het Zuid-Koreaanse Naver op 19 maart. Volgens de publicatie zal de acquisitie wellicht plaatsvinden via Bident, de grootste aandeelhouder van Bithumb.

Morgan Stanley zou volgens de anonieme bron van plan zijn om maar liefst 300 tot 500 miljard Koreaanse won te investeren in Bithumb, oftewel $266 tot $443 miljoen. Verder meldt Naver dat Bithumb naar schatting gewaardeerd zal worden op maar liefst $2 biljoen won, of $1,77 miljard USD.

Gisteren kwam naar buiten dat Morgan Stanley de eerste grote Amerikaanse investeringsbank wordt die zijn klanten toegang gaat geven tot bitcoin (BTC). De rijkste klanten van de bank kunnen binnenkort in drie verschillende bitcoin-fondsen investeren.

Onlangs kwam ook naar buiten dat het handelsvolume op Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchanges kort hoger lag dan die van de reguliere aandelenbeurs van het land. Daar viel Bithumb ook onder.

De populaire Amerikaanse crypto-exchange Coinbase stapt binnenkort naar de beurs. De meeste recente waardering van het bedrijf ligt volgens persbureau Reuters op maar liefst $68 miljard:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie