Rico Engelbarts
26/08/2018 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/08/2018 16:30

Zuidoost-Azië gaat ‘Crypto Valley of Asia’ bouwen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
zuidoost-azie_gaat_crypto_valley_of_asia_bouwen

Zuid-Korea, Thailand en deFilipijnenFilipijnen zijn van plan een nieuw ‘crypto-vallei’ te gaan bouwen na het succes van een dergelijke blockchain-vriendelijke omgeving in Zwitserland en Malta, zo meldt het Aziatische Nikkei.
Het “Crypto Valley of Asia” zou een $100 miljoen blockchain-hub moeten worden. De Cagayan Economic Zone Authority (CEZA), verantwoordelijk voor het bouwen van de vallei, geeft aan dat zij van minstens 25 IT-bedrijven support hebben ontvangen. Zij willen gezamenlijk een internet datacenter, een zelfonderhoudende stroomvoorziening en een blockchain-academie voor opleidingen gaan realiseren.
Raul Lambino, CEO van CEZA, zegt dat het project 10.000 banen op zal leveren:

De overweldigende belangstelling van buitenlandse bedrijven in cryptocurrency die zich willen vestigen in deze vallei heeft onze verwachtingen overtroffen.

Lito Villaneuva, voorzitter van de FintechAlliance, zegt dat concurrentie tussen de Aziatische landen heeft geleid tot de uiteindelijke bouwplannen voor de vallei:

Met deze startups komen enorme investeringen de portfolio’s binnen. Natuurlijk wil elk land een graantje meepikken. Het combineren van actoren in blockchain met regelgeving en potentiële investeringsmogelijkheden zal het spel zeker spannender maken.

Thailand heeft, net als de meeste andere landen in Zuidoost-Azië, het afgelopen jaar de handel in cryptocurrency fel aangepakt. Een paar maanden geleden gaf de regering aan zwaar belasting te gaan heffen op cryptocurrency en exchanges. Toch lijkt daar nu, mogelijk door de progressieve houding tegenover crypto vanuit Zuid-Korea en de Filipijnen, verandering in te komen.
Vorige maand kondigde de CEZA aan dat zij in de Filipijnen 25 vergunningen voor cryptocurrency-exchanges gaat aanbieden voor belastingvrijstelling en andere voordelen.
Hoewel Japan nog voorop ligt in Azië als het om blockchain gaat, wil Zuid-Korea de nieuwe koploper worden. Onlangs kondigde de Zuid-Koreaanse regering aan een biljoen won ($511 miljard) in blockchain te gaan investeren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie