Rico Engelbarts
16/08/2018 14:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2018 14:03

Zuid-Korea begroot een biljoen won voor blockchain in 2019

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Zuid-Korea begroot een biljoen won voor blockchain in 2019

De Zuid-Koreaanse overheid is van plan 5 biljoen won ($4,4 miljard) te investeren in haar “groei door innovatie”-programma, zo meldt het ministerie van Financiën in een persbericht.
Het bedrag van 5 biljoen won is bedoeld voor 8 verschillende sectoren in de IT waaronder zelfrijdende auto’s, kunstmatige intelligentie (AI), big data en blockchain. Het bedrag is een 65% stijging vergeleken met vorig jaar. De overheid hoopt dat de private sector haar zal volgen.
Tijdens een topontmoeting in Seoul, waar de plannen werden toegelicht, vertelde de Koreaanse minister van financiën dat zijn ministerie plan is om het bedrag te verhogen naar 10 biljoen won over de komende vijf jaar. Het ministerie zegt het volgende daarover:

De maatregelen zullen helpen met het faciliteren van de platformeconomie, wat op haar beurt zal helpen met het versnellen van de innovatieve groei.

Het ministerie geeft aan dat het in 2018 579.9 biljoen won ($511 miljard) geïnvesteerd heeft in big data, AI en blockchain-technologie. Zij willen dit verhogen naar 1,040 biljoen won ($918 miljard) in 2019, een groei van bijna 80%.
De Zuid-Koreaanse overheid wil ook een fonds van 2,6 biljoen won lanceren voor startups in de IT sector. Tevens stelt het 60 miljard won beschikbaar voor 10.000 specialisten in dezelfde sector. De regering geeft verder aan dat het van plan is drastische maatregelen te nemen om regelgevingen te versoepelen die nieuwe technologieën belemmeren.
Vorige week gaf de Zuid-Koreaans regering aan te gaan investeren in opleidingen over blockchain-technologie. Vorige maand gaf de regering aan haast te willen maken met crypto- en blockchain-wetgeving.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie