zuid_korea_maakt_haast_met_crypto_blockchain_wetgeving

Zuid-Korea maakt haast met crypto- en blockchain-wetgeving

Na de hacks bij twee grote crypto-exchanges in Zuid-Korea en de inflatie van de cryptocurrency-prijzen door de Kimchi Premiums bij Bithumb maakt de Zuid-Koreaanse regering haast met de afronding van de eerste crypto- en blockchain-wetgeving van het land. Daarmee zouden de crypto- en blockchain-sector erkend worden als legitieme industrieën.

De Koreaanse financiële waakhond Financial Services Commission (FSC) spoorde de regering afgelopen week nog aan om haar goedkeuring van de eerste cryptocurrency-wet te versnellen. Daarmee zou de cryptomarkt gereguleerd kunnen worden met striktere maar meer uitgebreide regelgevende kaders die beleggers beschermen en de groei van startups in de blockchain-industrie bevorderen.

Medewerkers van de overheid gaven eerder dit jaar al toe dat de financiële autoriteiten terughoudend waren met het reguleren van de crypto-markt omdat ze bang waren dat de lokale investeerders.

Advertentie

Nadat in juli twee grote Zuid-Koreaanse crypto-exchanges, Bithumb en Coinrail, gehackt werden, erkende de regering de noodzaak van strikte regelgevende kaders om toezicht te houden op de lokale cryptocurrency-markt.

Eerder werden crypto-exchanges gezien als communicatie-platformen, en konden bedrijven handelsplatformen beheren met een vergunning van slechts $40. Zulke platformen vallen ook niet binnen het toepassingsgebied van de FSC.

Bij de afronding en goedkeuring van de nieuwe cryptocurrency-wet zullen crypto-exchanges beschouwd worden als gereguleerde financiële instellingen, onder toezicht van de FSC. Strenge veiligheidsmaatregelen, Know Your Customer (KYC), anti-witwasrichtlijnen (AML) en transactie-toezichtsvoorschriften zijn onder meer factoren die door de overheid worden geëist om ervoor te zorgen dat crypto-exchanges hetzelfde serviceniveau bieden als de commerciële banken en grote financiële dienstverleners.

Een woordvoerder van de Korea Financial Intelligence Unit (KFIU), verklaarde eerder:

Onder de huidige regelgeving zijn er duidelijke beperkingen bij het voorkomen van het witwassen van geld op crypto-exchanges, omdat de enige manier waarop autoriteiten verdachte transacties kunnen herkennen, via banken is. Als de wet van wetgever Jae Yoon-kyung van de Democratische Partij van Korea wordt aangenomen, zullen lokale autoriteiten identieke regels kunnen opleggen aan crypto-exchanges, als de regels die nu voor commerciële banken gelden.

Mocht de cryptocurrency- en blockchain-wet van Jea Yoon-kyung doorgevoerd worden voor het eind van dit jaar, zal het naar verwachting veel nieuw kapitaal in de Koreaanse crypto-markt brengen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.872,00 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.878,40 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.941,90 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€16.117,90 Kopen
Laatste nieuws