Rico Engelbarts
30/07/2018 13:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2018 13:49

Zuid-Korea maakt haast met crypto- en blockchain-wetgeving

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
zuid_korea_maakt_haast_met_crypto_blockchain_wetgeving

Na de hacks bij twee grote crypto-exchanges in Zuid-Korea en de inflatie van de cryptocurrency-prijzen door de Kimchi Premiums bij Bithumb maakt de Zuid-Koreaanse regering haast met de afronding van de eerste crypto- en blockchain-wetgeving van het land. Daarmee zouden de crypto- en blockchain-sector erkend worden als legitieme industrieën.
De Koreaanse financiële waakhond Financial Services Commission (FSC) spoorde de regering afgelopen week nog aan om haar goedkeuring van de eerste cryptocurrency-wet te versnellen. Daarmee zou de cryptomarkt gereguleerd kunnen worden met striktere maar meer uitgebreide regelgevende kaders die beleggers beschermen en de groei van startups in de blockchain-industrie bevorderen.
Medewerkers van de overheid gaven eerder dit jaar al toe dat de financiële autoriteiten terughoudend waren met het reguleren van de crypto-markt omdat ze bang waren dat de lokale investeerders.
Nadat in juli twee grote Zuid-Koreaanse crypto-exchanges, Bithumb en Coinrail, gehackt werden, erkende de regering de noodzaak van strikte regelgevende kaders om toezicht te houden op de lokale cryptocurrency-markt.
Eerder werden crypto-exchanges gezien als communicatie-platformen, en konden bedrijven handelsplatformen beheren met een vergunning van slechts $40. Zulke platformen vallen ook niet binnen het toepassingsgebied van de FSC.
Bij de afronding en goedkeuring van de nieuwe cryptocurrency-wet zullen crypto-exchanges beschouwd worden als gereguleerde financiële instellingen, onder toezicht van de FSC. Strenge veiligheidsmaatregelen, Know Your Customer (KYC), anti-witwasrichtlijnen (AML) en transactie-toezichtsvoorschriften zijn onder meer factoren die door de overheid worden geëist om ervoor te zorgen dat crypto-exchanges hetzelfde serviceniveau bieden als de commerciële banken en grote financiële dienstverleners.
Een woordvoerder van de Korea Financial Intelligence Unit (KFIU), verklaarde eerder:

Onder de huidige regelgeving zijn er duidelijke beperkingen bij het voorkomen van het witwassen van geld op crypto-exchanges, omdat de enige manier waarop autoriteiten verdachte transacties kunnen herkennen, via banken is. Als de wet van wetgever Jae Yoon-kyung van de Democratische Partij van Korea wordt aangenomen, zullen lokale autoriteiten identieke regels kunnen opleggen aan crypto-exchanges, als de regels die nu voor commerciële banken gelden.

Mocht de cryptocurrency- en blockchain-wet van Jea Yoon-kyung doorgevoerd worden voor het eind van dit jaar, zal het naar verwachting veel nieuw kapitaal in de Koreaanse crypto-markt brengen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie