Roy van Krieken Roy van Krieken
29/09/2021 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2021 18:05

Zwitserse financiële autoriteit FINMA keurt het eerste crypto fonds in Zwitserland goed

Nieuws
Zwitserse financiële autoriteit FINMA keurt het eerste crypto fonds in Zwitserland goed

Goed nieuws voor Europese crypto investeerders. De financiële autoriteit van Zwitserland, de Financial Market Supervisory Authority (FINMA), heeft namelijk onlangs bekend gemaakt dat zij het eerst crypto fonds bedoeld voor de Zwitserse markt hebben goedgekeurd.

Vandaag maakte dit orgaan het nieuws bekend. Het gaat hier om een fonds, de Crypto Market Index Fund, dat wordt opgezet door de Zwitserse vermogensbeheerder Crypto Finance in samenwerking met investeringsbedrijf PvB Pernet van Ballmoos AG en SEBA Bank AG.

Volgens het FINMA heeft het nieuwe crypto fonds alleen toestemming om te investeren in cryptocurrencies met een erg hoog volume. Volgens Crypto Finance moet dit wel goed komen. Hun fonds gaat namelijk gekoppeld aan de Crypto Market Index 10. Dit is een index die wordt beheerd door de Zwitserse SIX beurs en bevat de grootste en bekendste cryptocurrencies.

“Het doel van het de Crypto Market Index 10 is om op betrouwbare wijze de prestaties van de grootste, liquide crypto activa en tokens te meten en een mogelijkheid te bieden om in deze benchmark te investeren.”

Vooralsnog zal toegang tot het fonds wel worden beperkt. Alleen ‘gekwalificeerde’ investeerders kunnen investeren in het nieuwe crypto fonds.

Het lijkt erop dat de Zwitserse autoriteiten niet langer bang zijn om toestemmingen te verlenen aan financiële instanties omtrent het aanbieden van crypto producten. Ook de SEBA Bank AG, partner van Crypto Finance bij het opzetten van het nieuwe fonds, heeft namelijk van de FINMA toestemming voor een crypto bewaardienst gekregen.

Sinds 2023 wekelijks €25 aan dogecoin kopen: dit is het resultaat

Europese adoptie

Deze ontwikkeling is mooi voorbeeld van koppositie die het Europese continent inmiddels op zich heeft genomen als het op de adoptie van cryptocurrencies aankomt.

Het data analyse bedrijf Chainalysis maakte onlangs nog bekend dat Europa de grootste crypto economie ter wereld werd en verantwoordelijk was voor zo’n 25% van het globale crypto handelsvolume het afgelopen jaar.

Overheden en regulatoren lijken in Europa ook een stuk progressiever als het op crypto aankomt dan bijvoorbeeld in de Verenigde Staten. De wereld van cryptocurrencies blijft hier met argusogen bekeken worden door financiële organen.

Uiteraard zijn dit uitstekende ontwikkelingen voor Europese crypto investeerders.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie