Rico Engelbarts
01/09/2018 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2018 10:30

PwC gaat 1.000 medewerkers omscholen in blockchain

Nieuws

Foto: Chrispictures/Shutterstock

PricewaterhouseCoopers (PwC), een internationaal belastingadvies- en accountantsbedrijf, gaat een programma opzetten waarmee 1.000 van haar werknemers cursussen kunnen volgen omtrent digitale technische expertise, waaronder een opleiding in blockchain-technologie, zo meldt het Britse Digiday UK.
Het programma, genaamd de Digital Accelerators, zal in januari 2019 van start gaan en zal twee jaar duren. Deelnemers mogen een deel van hun gewoonlijke werklast naast zich leggen om in plaats daarvan zich te richten op digitale innovatie zoals blockchain.
Sarah McEnaeney, hoofd van het Digital Accelerators-programma, zei dat de concurrentie en de vraag van klanten de reden zijn voor het opzetten van dit programma:

Het is mijn taak om ons personeel op de toekomst voor te bereiden. Op dit moment lijkt het erop dat mensen meer technologische vaardigheden zouden moeten hebben. Het is nodig voor ons om concurrerend te blijven en om alert te zijn op wat onze klanten willen. Onze klanten willen dat wij dingen meer digitaal gaan doen en de kosten beter beheersen. Onze klanten zijn op zoek naar hoe zij zich kunnen aanpassen, relevant kunnen blijven en hoe zij in business kunnen blijven en medewerkers kunnen aantrekken.

Eerder deze week meldde Crypto Insiders dat PwC een onderzoek heeft gepubliceerd waarin, onder andere, stond dat voornamelijk een gebrek aan regelgeving de grootste belemmering is voor adoptie van blockchain en cryptocurrency.
Wereldwijd kan men een groei zien in het bevorderen van kennis rondom blockchain. Crypto Insiders had eerder deze maand ook bericht dat ook de Zuid-Koreaanse overheid blockchain-opleidingen gaat aanbieden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie