Timo Bult Timo Bult
24/01/2020 15:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:48

Ripple dit jaar mogelijk naar de beurs, Garlinghouse bullish omtrent bitcoin (BTC)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple dit jaar mogelijk naar de beurs, Garlinghouse bullish omtrent bitcoin (BTC)

Foto: rafapress/Shutterstock

Tijdens het World Economic Forum in Davos heeft Ripple CEO Brad Garlinghouse een aantal interessante uitspraken gedaan omtrent de toekomst van zijn bedrijf en over cryptocurrency in het algemeen. Hij deed de uitspraken tijdens een interview met de Wallet Street Journal op 23 januari.
Garlinghouse verwacht dat Ripple ergens in de komende 12 maanden een beursgang zal gaan maken. Volgens hem is een zogenaamde Initial Public Offering (IPO) een “natuurlijk evolutie” voor Ripple. Daarnaast stelt hij dat meer bedrijven in de crypto- en blockchain-sector een beursgang zullen gaan maken:

In de komende 12 maanden ga je IPO’s in de crypto-/blockchain-ruimte zien. We zullen niet de eerste zijn en we zullen niet de laatste zijn, maar ik verwacht dat we aan de top staan … het is een natuurlijke evolutie voor ons bedrijf.


Een beursgang wordt in het Engels vaak “going public” genoemd. Dit houdt in dat voorheen private aandelen openbaar verhandeld kunnen worden. Hiermee kan Ripple meer kapitaal verwerven om het bedrijf verder te laten groeien.
Of dit een positieve impact zal hebben op de XRP (XRP)-koers is op dit moment niet vast te stellen. Een beursgang zou in principe betekenen dat meer institutionele beleggers geld zullen investeren in het bedrijf. Echter is al vaker gesteld door Ripple dat de cryptocurrency XRP en Ripple los van elkaar staan.

Bitcoin (BTC) is te traag

Verder deed Garlinghouse ook uitspraken over cryptocurrency in het algemeen. Hij verwacht niet dat er een enkele dominante crypto overblijft. Zo stelt hij in het gesprek tijdens Davos:

Ik ben bullish over BTC als opslag van waarde, maar niet voor betalingen. Je moet BTC niet in Starbucks willen gebruiken, tegen de tijd dat je je koffie krijgt, is het koud.


Onlangs werd bekend dat Ripple de verkoop van XRP met 80% heeft verminderd. Daarnaast is het gebruik van zijn On-Demand Liquidity (ODL) product met meer dan 600% toegenomen.
De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube
Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie