Simon Bosch Simon Bosch
27/08/2023 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/08/2023 18:04

Advocaat wil dat Ripple voormalige SEC-top oproept in rechtszaal

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple-XRP-Chris-Larsen-SEC

Foto: Migren art/Shutterstock

De rechtszaak tegen Ripple na meer dan twee jaar langzaam op zijn einde, maar nog steeds gebeurt er een hoop waar Ripple’s achterban niet blij mee is. Zo is de ‘XRP-community’ niet blij met hoe de Securities and Exchange Commission (SEC) de rechtszaak is begonnen. De populaire advocaat John Deaton denkt dat Ripple in staat zal zijn om twee kopstukken van de SEC te dagvaarden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Kan Ripple SEC-topmensen dagvaarden?

Op het sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) beschrijft XRP-communitylid Digital Asset Investor dat Ethereum (ETH) als het ware een vrijstelling heeft gekregen van de SEC voor problemen met beleidsmakers. De Ethereum Foundation kreeg namelijk in 2018 de wind in de rug dankzij een speech van voormalig SEC-directeur Bill Hinman. Hij verklaarde dat ethereum net als bitcoin (BTC) geen vorm van een (ongeregistreerd) effect is.

Ripple heeft deze status niet gekregen voor XRP, wat ertoe heeft geleid dat de SEC de rechtszaak tegen Ripple is gestart. Maar de twitteraar is van mening dat Ripple’s topmensen de toenmalige SEC-directeuren Jay Clayton en Bill Hinman kunnen dagvaarden, net als twee advocaten met wie ze zouden hebben samengewerkt.

De vrijwillig voor de XRP-community gaan werken advocaat John Deaton is het hiermee eens. Hij denkt dat Hinman zelfs een getuigenis af zal moeten leggen. Hij constateert dat Ripple normaal geen schijn van kans zou maken met een poging om Clayton voor de rechter te laten komen, hij was immers voorzitter van de SEC.

Maar Clayton besloot om zowel Ripple-CEO Brad Garlinghouse als Ripple-voorzitter Chris Larsen aan te klagen. Dat is over het algemeen ongehoord, omdat Ripple geen fraude zou hebben gepleegd.

Clayton heeft ook een gesprek gehad met Garlinghouse en Ripple-CTO David Schwartz, en kan daardoor dienen als getuige om de situatie te verhelderen. Inmiddels is Gary Gensler immers het hoofd van de beleidsmaker.

Advertentie

SEC in hoger beroep tegen Ripple

De rechtszaak vindt langzaam maar zeker zijn weg naar de uitspraak. De eerste rechter heeft namelijk al geoordeeld dat XRP op de secundaire markt géén ongeregistreerd effect is.

Toch vindt de SEC dit niet genoeg, ondanks dat het voor een deel wel gelijk heeft gekregen. Het is namelijk in hoger beroep gegaan. Ripple’s eigen hoofd van de juridische afdeling verwacht dat deze fase de overwinning voor Ripple alleen maar zal vergroten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Advertentie