Robin Hazekamp Robin Hazekamp
04/09/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2023 04:00

AI doet prijsvoorspelling voor Ripple’s munt XRP na flinke daling

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Een ETF voor XRP is meer dan welkom, zegt Ripple CEO Brad Garlinghouse

Foto: Grey82/Shutterstock

De befaamde munt van crypto gigant Ripple, genaamd XRP, heeft een forse daling meegemaakt de afgelopen anderhalve maand. In juli steeg de munt nog astronomisch na een fikse overwinning in een rechtszaak waar Ripple al sinds 2020 in verwikkeld zit. Echter lijkt dat nu bijna helemaal weggezakt. Investeerders vragen zich dan ook af wat de munt gaat doen. 

XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

AI voorspelt lichte stijging voor Ripple’s munt

De zelflerende algoritmes van PricePredictions.com voorspellen een lichte stijging in de koers van de munt. Volgens de Artificial Intelligence (AI) van de site zal XRP een stijging van 5% ondergaan gedurende de maand september. Op 30 september wordt voor XRP een koers van $0,527 verwacht. Dit is op basis van empirische data en houdt geen rekening met eventuele ontwikkelingen binnen de crypto industrie.

Momenteel gaat één XRP token voor $0,5016 over de toonbank. De munt vindt steun op de psychologische grens van $0,50. Na het recente positieve nieuws over vermogensbeheerder Grayscale steeg de munt een paar procent, naar een waarde van $0,543. Echter duurde het effect van het goede nieuws niet lang, waarna XRP weer een fikse daling inzette.

Die daling was overigens niet te vergelijken met de enorme stijging die de munt onderging in juli. Het bedrijf achter XRP, Ripple Labs, is al sinds december 2020 verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse waakhond: de Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens de waakhond overtreedt Ripple de wet omdat XRP zonder registratie bij de SEC verhandeld wordt. Echter is die registratie volgens rechter Torres niet nodig, waarna XRP door het dak ging.

Advertentie

XRP overtreft bitcoin met handelsvolume

XRP bereikte een astronomische waarde van $0,82. De koers stond tientallen procenten in het groen. Ook andere cryptovaluta ondergingen een enorme stijging. De munt van Ripple klom meerdere plekken in de ranglijst van marktkapitalisatie, totdat het op de 4e plek stond. Het handelsvolume steeg ook met meerdere honderden procenten, totdat het zelfs bitcoin (BTC) overtrof. 

Momenteel staat het handelsvolume van XRP op $580 miljoen, goed voor een 7e plek. De marktkapitalisatie van de munt schommelt rond de $26,5 miljard, wat het een vijfde plaats oplevert. Vanmiddag was op onze site te lezen hoe enorme XRP whales een goede $436 miljoen van de coin in de omloop brachten. Op basis daarvan lijkt de activiteit rond XRP ondanks de daling nog steeds aanzienlijk te zijn.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie