Roy van Krieken Roy van Krieken
31/10/2022 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2022 06:04

Blockchain Association steunt Ripple in XRP rechtszaak, dit is waarom

Nieuws
Ripple vendió XRP por $226 millones en el cuarto trimestre de 2022

Foto: Am.uhrinova/Shutterstock

In 2020 werd Ripple (XRP) voor de rechter gesleept door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor het schijnbaar overtreden van de effectenwetgeving in de Verenigde Staten. We zijn ondertussen bijna twee jaar later en nog altijd heeft de rechter geen uitspraak gedaan in de zaak. Laatst kreeg het Ripple-kamp steun vanuit een onverwachte hoek. De Blockchain Association besloot namelijk publiekelijk Ripple tijdens de rechtszaak bij te staan.

Forse daling Solana koers zorgt voor fortuin aan liquidaties

Blockchain Association en Ripple

De Blockchain Association is een handelsvereniging met hoofdkantoor in Washington en vertegenwoordigt bedrijven en andere organisaties in de crypto-industrie. Hun missie is om het overheidsbeleid op federaal niveau in de Verenigde Staten te veranderen zodat het volledige potentieel van het crypto-ecosysteem kan worden gerealiseerd.

Een executive bij de Blockchain Association, Kristin Smith, liet onlangs weten waarom zij besloten om Ripple actief bij te staan tijdens de beruchte rechtszaak. Volgens Smith had dit alles te maken het feit dat volgens hen de SEC buiten de perken treedt met hun interpretatie van de geldende effectenwetgeving.

“Dit is precies het geval met Ripple, dat de SEC bijna twee jaar geleden een doelwit maakte in een handhavingsactie omdat het cryptobedrijf had nagelaten een digitaal token als effect te registreren. De SEC moet de wet volgen, ze kunnen hun draconische visie niet opleggen aan het hele crypto-ecosysteem door middel van een handhavingsactie.”

Advertentie

De SEC gaat te ver in XRP rechtszaak

Volgens Smith is de rechtszaak tussen Ripple en de SEC ook een kans op terug te vechten tegen de Amerikaanse toezichthouder. Het kan er zelfs voor zorgen dat er eindelijk duidelijkheid wordt verschaft over de grote vraag of cryptocurrencies nu effecten zijn of niet vanuit de Amerikaanse politiek.

Een andere executive bij de Blockchain Association, Jake Chervinsky, liet weten dat hij van mening is dat de SEC vrij bewust crypto-bedrijven, waaronder Ripple, en investeerders schade toe doet. Ook hij is van mening dat de SEC buiten hun eigen jurisdictie, die is opgelegd door de wet, overtreedt:

“Het standpunt van de SEC is juridisch en beleidsmatig onjuist […]. De fatale fout in het standpunt van de SEC is dat zij geen onderscheid maakt tussen primaire verkopen en downstream transacties op de secundaire markt.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie