Thom Derks Thom Derks
26/10/2022 10:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2022 10:20

CFTC-voorzitter herhaalt: “Bitcoin en ethereum zijn grondstoffen”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Alleen Bitcoin en Ethereum zijn echt decentraal, zegt Chainlink topman

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

De machtsstrijd tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) over de crypto-sector blijft voortduren. Door deze tweestrijd binnen de Amerikaanse overheid, weten investeerders niet welke regels en uitspraken ze nu kunnen volgen.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin en ether zijn grondstoffen

CFTC-voorzitter Rostin Behnam is van mening dat zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH) kwalificeren als digitale grondstof en dus geen effecten zijn. Vooral over ethereum zijn er de laatste tijd twijfels, vanwege de transitie naar Proof-of-Stake.

SEC-voorzitter Gary Gensler heeft daar weer een andere mening over. Hij wil bitcoin best een grondstof noemen, maar heeft niet dezelfde mening over assets als ethereum en XRP.

Afgelopen maand na de Merge, sprak Gensler zich plotseling uit over Proof-of-Stake munten, die volgens hem ook zouden kwalificeren als effect. De kwalificatie als effect kan weleens nare consequenties hebben voor ethereum.

Alle cryptobeurzen hebben namelijk niet de juiste licenties om effecten op hun platform te mogen noteren. Een effect is een waardepapier, vergelijkbaar met een aandeel, waar een bepaalde winstverwachting aanhangt.

Behnam is het op zijn beurt weer niet met Gary Gensler eens. Hij is van mening dat ethereum niet kwalificeert als effect, waardoor we maar moeten hopen dat hij uiteindelijk degene is die het laatste woord heeft over deze kwestie.

Advertisement

We moeten samenwerken

Behnam is van mening dat zijn organisatie en de SEC uiteindelijk samen moeten werken om tot een oplossing te komen. Voor investeerders is het belangrijk dat er duidelijkheid komt. Beide organisaties bestaan onder andere om investeerders te beschermen. In die zin is het extra vreemd dat ze tot nu toe juist verwarring en onzekerheid creëren.

“Ik heb gesuggereerd dat ether een grondstof is en Gary Gensler denkt daar anders over”, zo sprak Behnam tijdens een evenement in Manhatten, New York. De twee machtige financiële instellingen moeten dit vraagstuk uiteindelijk met elkaar oplossen.

Voor de industrie is het in ieder geval geen goede zaak dat over dit vraagstuk al zo lang onduidelijkheid is. Met name grote investeerders zullen om die reden terughoudend zijn om te investeren. Zij hebben immers zekerheid nodig en die is er op dit moment niet.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement