Kevin Schijven Kevin Schijven
23/09/2022 08:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2022 08:06

Crypto-update: XRP gaat als een raket, Cardano voert grote update uit

Nieuws
Crypto markt maakt wederom forse duik, toch blijft XRP juist stijgen

Foto: mkarco/Shutterstock

De crypto-markt kleurt eindelijk weer groen na een reeks sombere dagen. We hebben vandaag enkele forse uitschieters ertussen zitten, met name springt XRP eruit. Desondanks ligt de angst nog altijd hoog en zijn veel analisten zeer bearish. Er is een grote vrees dat het maar om een tijdelijke opleving gaat in deze slechte macro-economische toestand. Toch stijgt de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies met 3,8% naar $987 miljard. Discussieer hierover mee in onze Discord omgeving!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin klimt maar heeft moeite met weerstand

Bitcoin (BTC) begon na de low van $18.250 weer eindelijk voorzichtig te klimmen. Echter loopt de koers sinds gisterenavond tegen flink wat weerstand aan rond $19.400. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op  $18.960 op Coinbase en €19.220 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers 2% in de plus vandaag.

Advertentie

Ethereum trekt iets sterker aan

Ethereum (ETH) trok gisteren een stukje sterker aan. Eerst dipte ETH gisterenavond nog naar $1.250, maar de koers begon toen flink te stijgen. De weerstand rond $1.350 was vanochtend echter nog iets te veel voor de ether koers. ETH komt op het moment van schrijven uit op $1.335 en staat daarmee 4,6% in de plus vandaag.

Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin

XRP schiet ervandoor

Ripple (XRP) is momenteel aan het knallen. De verwachting was dat XRP gisteren al afgewezen zou worden, maar blijkbaar sloeg de FOMO toch sterker toen dan gedacht werd. De koers had afgelopen nacht nog wat moeite met $0,49, maar brak daar toch doorheen en piekte vanochtend op $0,55. Op het moment van schrijven begint XRP te dalen, maar de koers staat alsnog 25% in de plus vandaag en zelfs 60% in de plus deze week.

Cardano voert grote update uit

Cardano (ADA) heeft eindelijk zijn langverwachte Vasil hard fork uitgevoerd. Het is een van de grootste updates voor het netwerk in een lange tijd, maar ondanks alle spanning, lijkt de koers vooralsnog niet te reageren op het nieuws. ADA maakte nog een klein sprongetje vanochtend naar $0,477, maar zakt momenteel naar $0,46 en staat vandaag 3,6% in de plus

Crypto top 100 hardste stijgers

Daarnaast hebben we in de top 100 nog een aantal forse stijgers vandaag, al komen ze niet in de buurt van XRP. Maker (MKR) en algorand (ALGO) staan 8% in de plus. Chain (XCN), compound (COMP) en stellar (XLM) staan 12% in de plus. Chiliz (CHZ) zet zijn rally door en staat samen met cronos (CRO) maar liefst 13% in de plus vandaag.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Advertentie