Timo Bult Timo Bult
25/06/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2023 15:30

Gaat Ripple 5 miljard euro aan XRP opkopen? Topman deelt info

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Had XRP op een nieuwe all-time high moeten staan na overwinning rechtszaak?

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Het gerucht doet de ronde dat Ripple van plan is om maar liefst 10 miljard XRP tokens te kopen. Dergelijke buybacks zijn populair onder investeerders aangezien het een positieve invloed kan hebben op de prijs. Ripple topman David Schwartz laat in een tweet weten hoe de situatie in elkaar steekt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gaat Ripple 10 miljard XRP kopen?

Een buyback is het terugkopen van activa van de markt. Dit kan crypto zijn, maar ook op de traditionele markten zien we dit soms. Bedrijven kopen aandelen terug en verlagen zodoende de hoeveelheid aandelen in omloop, wat theoretisch een positief effect op de prijs heeft.

In crypto is een vergelijkbare methode een burn van tokens. In dat geval koopt een partij een grote hoeveelheid crypto op en vernietigt deze dan. Een bekend voorbeeld is Binance met zijn kwartaalijkse BNB burns.

Nu gaat het gerucht rond dat Ripple 10 miljard XRP wil terugkopen. Dit heeft al met al een waarde van bijna 4,5 miljard euro. Dat gerucht werd door het geruchtmakende crypto-platform CryptoAlert de wereld ingeslingerd. Echter lijkt dit een verhaal grotendeels uit de duim gezogen te zijn. Schwartz, de CTO van Ripple, laat namelijk in een tweet weten:

“We kopen soms XRP. Maar ik weet niets specifieks waar dit naar zou kunnen verwijzen. En er wordt geen officiële bron genoemd.”

Advertentie

XRP investeerders in afwachting van rechtszaak

Het XRP nieuws wordt nog altijd vooral gedomineerd door de XRP rechtszaak. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) klaagde Ripple en zijn oprichters aan omdat XRP een effect zou zijn. De waarde van XRP lijkt grotendeels af te hangen van de rechtszaak.

Onlangs vond een grote ontwikkeling plaats in de rechtszaak. De zogenoemde Hinman documenten werden namelijk vrijgegeven. Hierin werden een aantal opvallende dingen geschreven.

Terwijl Ripple het in de Verenigde Staten moeilijk heeft is het in andere delen van de wereld nog altijd druk. Zo werd onlangs bekend dat het bedrijf samen gaat werken met Colombia om een nationale digitale valuta te testen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Advertentie