Sander van Rijn Sander van Rijn
12/11/2023 20:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2023 15:03

Gerucht: Google zit aangesloten op het XRP netwerk van Ripple

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Gerucht: Google zit aangesloten op het XRP netwerk van Ripple

Foto: Grey82/Shutterstock

Een opvallend bericht op X, voorheen Twitter,  zorgt voor een opschudding in de XRP gemeeschap. Edo Farina, Head of Social Adoption bij XRP Healthcare, legt een mogelijk verband tussen Google en de XRP Ledger (XRPL) van Ripple.

Farina suggereert dat techgigant Google een zogeheten ‘node’ beheert op XRPL:

Nodes zijn de computers op een (blockchain) netwerk die verantwoordelijk zijn voor het controleren en valideren van transacties.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Onthulling Google ‘node’ op XRPL krijgt tegenspraak

Farina vergelijkt de node van Google met een vergelijkbare node van technologiereus Microsoft.

In reactie op deze geruchten nuanceert Daniel, een ambassadeur van de XRP-community, de onthulling van Farina. Hij meldt in een reactie dat alhoewel het om een Google IP-adres gaat, het waarschijnlijk om een klant of partner van Google Cloud gaat in plaats van Google zelf.

“Dit is een Google Cloud IP, het is waarschijnlijker dat iemand er Ripple op draait, wat betekent dat een klant het doet.”

Advertisement

Ripple trekt grote technologiereuzen en nationale banken aan

De geruchten in de crypto-gemeenschap met betrekking tot de Google node op de XRPL zorgt voor gemengde reacties. Ondanks de ontstane onzekerheid die heerst over de rol van Google deze kwestie, blijft Ripple zich op een positieve manier ontwikkelen in de crypto-industrie.

Ripple lanceerde onlangs zijn nieuwe betalingsplatform Ripple Payments. Tevens werd het bedrijf uitgekozen als partner van de Nationale Bank van Georgië.

De bewezen diensten van Ripple en hun omstreden CBDC-platform leverde een samenwerking op voor een proefproject van de digitale lari. Deze digitale valuta van Georgië zal functioneren als een centrale bankmunt van het land.

Ook de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijft een gevoelig onderwerp. Deze week verklaarde Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, dat het bedrijf zijn XRP-token tot aan het Hooggerechtshof zal blijven verdedigen.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement