Roy van Krieken Roy van Krieken
23/11/2022 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2022 17:30

Geruchten dat Bank of America gaat samenwerken met Ripple laaien op

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Encuesta de Ripple: 97% de las empresas de pago creen en criptomonedas

Foto: Paparacy/Shutterstock

Het is niet de eerste keer dat er geluiden naar buiten komen dat het gigantische Bank of America van plan is om nauw samen te werken met Ripple (XRP). Dit keer meldt Nick Burrafato, een topman bij investeringsbedrijf Linqto, dat hij direct van Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft vernomen dat hij enorm positief is over de mogelijkheid van een vergaande samenwerking met Bank of America.

2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?

Ripple en de SEC

Burrafato zou tijdens Ripple Swell 2022 in Londen met Garlinghouse hebben gesproken. Hier werd uiteraard ook de beruchte rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) besproken. Volgens Burrafato is Garlinghouse erg hoopvol dat deze rechtszaak een positief einde zal krijgen.

https://twitter.com/linqtoinc/status/1594793849020645376

“Ik ontmoette hem voor het eerst in Singapore in 2009, en hij is vandaag nog zelfverzekerder dan toen. Hij maakte duidelijk dat ze bereid zijn te schikken met de SEC zolang ze duidelijkheid kunnen krijgen over XRP.”

De lopende rechtszaak is volgens Garlinghouse ook een belangrijke reden dat bedrijven die mogelijk in zee willen gaan met Ripple momenteel nog aan de zijlijn blijven staan. Volgens Burrafato noemde de Ripple CEO heel specifiek Bank of America als voorbeeld van een dergelijk bedrijf.

Advertentie

Bank of America

Dat zou een behoorlijke vangst zijn voor Ripple. Bank of America is namelijk een van de allergrootste banken ter wereld. De financiële gigant heeft meer dan $3 biljoen aan activa onder beheer en is wereldwijd actief. 

“Bank of America is een enorme partner van Ripple”, zei Garlinghouse naar verluidt. Verder citeerde Burrafato de CEO van Ripple: “Bank of America heeft veel te winnen wanneer de schikking plaatsvindt, omdat ze een enorm concurrentievoordeel zullen hebben ten opzichte van hun concurrenten door ODL en de marktplaats te gebruiken.”

Al met al zorgde dit ervoor dat Garlinghouse enorm bullish was, stelt Burrafato. Wel moet eerst de rechtszaak dan ten einde komen in het voordeel van Ripple. Wanneer, en of, dit zal zijn is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat investeerders het volste vertrouwen hebben in een goede afloop. In het ripple nieuws was onlangs namelijk te lezen dat XRP-fondsen vrijwel de enige waren met nog een aanzienlijke instroom van nieuw geld.

We moeten ook rekening houden met het feit fat Burrafato niet bepaald onpartijdig is. Zijn bedrijf Linqto investeert in Ripple en de uitspraken werden gedaan tijdens een Ripple evenement.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Ripple nieuws

2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Een ETF voor XRP is meer dan welkom, zegt Ripple CEO Brad Garlinghouse
Ripple dumpt gigantische lading XRP tokens uit mei-reserves
Advertentie