Ivo Melchers Ivo Melchers
17/06/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2023 10:00

Kan XRP stijgen tot $10 na winst tegen SEC? Deze hedgefund manager denkt van wel

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP-ripple-rechtszaak

Foto: Shutterstock/FellowNeko

De afgelopen twee en een half jaar ben je er nagenoeg mee doodgegooid: de slepende rechtszaak tussen Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, en de Securities and Exchange Commission (SEC). De Amerikaanse toezichthouder beweert dat Ripple zijn XRP-tokens als effecten heeft verkocht zonder dat het hiervoor de juiste vergunningen heeft. Inmiddels lijkt het einde van de rechtszaak in zicht te komen en draaien de speculaties over de afloop én de mogelijke gevolgen voor de XRP koers op volle toeren.

Als het aan hedgefund manager Thomas Kralow ligt dan zou het niet gek zijn als XRP de komende maanden een absurde stijging te wachten staat.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

XRP koers naar $10?

In een interview met FXStreet benadrukte Kralow dat de recente toename van de belangstelling voor XRP onder de crypto community zou kunnen leiden tot een flinke prijsstijging voor de komende drie tot vier maanden. De hedgefonds manager noemt zelfs koersen tussen de tien en twintig dollar.

Recentelijk kon je bijvoorbeeld lezen dat Ripple momenteel erg populair blijkt te zijn op social media. Ook verscheen gister nog het nieuws dat XRP de meest verhandelde munt was op het Nederlandse Bitvavo.

De manager en oprichter van Kralow Capital liet echter weten dat de mogelijke enorme koersstijging afhankelijk is van twee zaken. Ten eerste een overwinning van Ripple tegen de SEC, of een schikking tussen de twee partijen, waarbij de conclusie wordt getrokken dat XRP geen effect is.

Ten tweede refereert hij naar een mogelijke initial public offering (IPO). Een IPO zou betekenen dat Ripple aandelen zou verkopen op de beurs. De afgelopen jaren heeft Ripple meerdere keren de intentie uitgesproken om naar de beurs te gaan wanneer de strijd met de Amerikaanse toezichthouder tot een einde komt; een stap wat een katalysator zou kunnen worden voor de XRP koers.

Advertentie

SEC rechtszaak: huidige stand van zaken

Zoals gezegd lijkt het laatste hoofdstuk van de juridische strijd te zijn bereikt, maar niemand weet wanneer het boek exact gesloten wordt.

Deze week kon je in het Ripple nieuws lezen dat de beruchte Hinman documenten waren vrijgegeven; iets waar Ripple meer dan achttien maanden op heeft moeten wachten. Uit de documenten blijkt dat de afdeling Handel en Markten positief reageerde op de uitspraken van Hinman dat ethereum (ETH) en bitcoin (BTC) volgens hem geen effecten waren. Ook stelde de afdeling dat het overeenkomt met wat Amerikanen verwachten van de SEC.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie