Ivo Melchers Ivo Melchers
17/06/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2023 10:00

Kan XRP stijgen tot $10 na winst tegen SEC? Deze hedgefund manager denkt van wel

Nieuws
XRP-ripple-rechtszaak

Foto: Shutterstock/FellowNeko

De afgelopen twee en een half jaar ben je er nagenoeg mee doodgegooid: de slepende rechtszaak tussen Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, en de Securities and Exchange Commission (SEC). De Amerikaanse toezichthouder beweert dat Ripple zijn XRP-tokens als effecten heeft verkocht zonder dat het hiervoor de juiste vergunningen heeft. Inmiddels lijkt het einde van de rechtszaak in zicht te komen en draaien de speculaties over de afloop én de mogelijke gevolgen voor de XRP koers op volle toeren.

Als het aan hedgefund manager Thomas Kralow ligt dan zou het niet gek zijn als XRP de komende maanden een absurde stijging te wachten staat.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP koers naar $10?

In een interview met FXStreet benadrukte Kralow dat de recente toename van de belangstelling voor XRP onder de crypto community zou kunnen leiden tot een flinke prijsstijging voor de komende drie tot vier maanden. De hedgefonds manager noemt zelfs koersen tussen de tien en twintig dollar.

Recentelijk kon je bijvoorbeeld lezen dat Ripple momenteel erg populair blijkt te zijn op social media. Ook verscheen gister nog het nieuws dat XRP de meest verhandelde munt was op het Nederlandse Bitvavo.

De manager en oprichter van Kralow Capital liet echter weten dat de mogelijke enorme koersstijging afhankelijk is van twee zaken. Ten eerste een overwinning van Ripple tegen de SEC, of een schikking tussen de twee partijen, waarbij de conclusie wordt getrokken dat XRP geen effect is.

Ten tweede refereert hij naar een mogelijke initial public offering (IPO). Een IPO zou betekenen dat Ripple aandelen zou verkopen op de beurs. De afgelopen jaren heeft Ripple meerdere keren de intentie uitgesproken om naar de beurs te gaan wanneer de strijd met de Amerikaanse toezichthouder tot een einde komt; een stap wat een katalysator zou kunnen worden voor de XRP koers.

Advertisement

SEC rechtszaak: huidige stand van zaken

Zoals gezegd lijkt het laatste hoofdstuk van de juridische strijd te zijn bereikt, maar niemand weet wanneer het boek exact gesloten wordt.

Deze week kon je in het Ripple nieuws lezen dat de beruchte Hinman documenten waren vrijgegeven; iets waar Ripple meer dan achttien maanden op heeft moeten wachten. Uit de documenten blijkt dat de afdeling Handel en Markten positief reageerde op de uitspraken van Hinman dat ethereum (ETH) en bitcoin (BTC) volgens hem geen effecten waren. Ook stelde de afdeling dat het overeenkomt met wat Amerikanen verwachten van de SEC.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement